Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wortel-kerriesoep

Wortel-kerriesoep

Thuis & wonen
Wortel-kerriesoep

Soep doet het altijd goed. Neem bijvoorbeeld deze wortel-kerriesoep. Het is zo ontzettend makkelijk om deze soep te maken en binnen 30 minuten heb je een gezond soepje op tafel staan. Stokbroodje erbij en klaar!

wortel-kerrie-liggend-heade

Dit heb je nodig

Recept voor 2 personen

Tijd: 30 min.

  •  600 gram wortels
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 3 theelepels kerrie masala
  • snufje zout/peper

 

Zo maak je het

Schil de wortels en snijd het topje en het kontje eraf. Snipper het uitje en giet een scheutje olie in een pan. Fruit het uitje aan met de kerrie masala. Let op: gebruik je gewone kerrie, gebruik dan ongeveer het dubbele. Kerrie masala heeft namelijk veel meer smaak dan gewone kerrie. Snijd ondertussen de wortels in stukjes en voeg deze na circa 2 minuten ook toe. Voeg nu ook het water, het bouillonblokje en een snufje zout/peper toe. Laat dit nu circa 20 minuten pruttelen totdat de wortel zacht is geworden. Als de wortels zacht zijn geworden, pureer je de soep met een staafmixer. Zet de pan vervolgens eventueel terug op het vuur om nog even goed op te warmen. Serveer de soep met een lekker stokbroodje.

 

 sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

Shoppen is altijd een goed idee