Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > World Vegan Day: de populairste veganistische gerechten per stad

World Vegan Day: de populairste veganistische gerechten per stad

World Vegan Day: de populairste veganistische gerechten per stad

Het is vandaag 1 november, oftewel World Vegan Day. Waar veganisme een paar jaar geleden nog een stoffig imago had, is het tegenwoordig zelfs hip om plantaardig te eten. En ons eigen Amsterdam staat wereldwijd steeds meer bekend als stad met veel vegan opties – en die lijken alleen maar toe te nemen.

Lees ook: Zo breng je die bijna dode plant weer tot leven

Niet alleen de hoofdstad barst van de vegan eettentjes, ook in Rotterdam, Den Haag en Eindhoven is er een toename van vegan bestelopties. Onderzoek van bezorgservice Deliveroo wijst uit dat er in het afgelopen jaar een toename is geweest van maar liefst 53% als het gaat om vegan bestellingen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Favorieten per stad
De meeste vegan orders worden geplaatst in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. In de hoofdstad is de pita mi gado van Vleesch Noch Visch erg populair, naast de Psychedelic Cauliflower van Mana Mana en de hummus van Hummus House Nieuwmarkt.
Rotterdammers zijn fan van de courgette-zoete-aardappelburger van Gys en de dosa masala van Bertmans Diner. Inwoners van de Hofstad gaan voor de lemony buckweat pancakes van FOAM en de kap karma van de Vegetarische Snackbar. In Eindhoven is de pompoen-linzencurry favoriet.

Vegan Junk Food Bar
Alle Amsterdamse vegan lovers kunnen hun hart ophalen, want vanaf deze week kun je via Deliveroo ook je favoriete gerechten bestellen van de Vegan Junk Food Bar. En dat is dus echt genieten. Wis and Chips, Blue Corn Chik’n Tortilla, Truffle Fries, Shawarma, of burgers: it’s all there en dus compleet diervriendelijk.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome