Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Woensdag begint de lente dan écht: het wordt 23 graden

Woensdag begint de lente dan écht: het wordt 23 graden

Woensdag begint de lente dan écht: het wordt 23 graden

Na een paar dagen van regen en wind, worden we volgende week eindelijk beloond met prachtig lenteweer. Voorjaarsliefhebbers kunnen de komende week genieten van de zon, want de temperaturen schieten de lucht in. Op woensdag tik de thermometer zelfs temperaturen van 23 graden aan, dus haal dat vrolijke zomerjurkje maar alvast uit de kast. 

Zomerse temperaturen

Vandaag is het nog even doorbijten, want de wind vliegt je om de oren. Ook is er regen voorspeld en blijft het donker en bewolkt. Toch kunnen we eindelijk weer uitkijken naar komende week, want het wordt zonnig en warm weer. De week begint met 16 graden in het noorden en rond de 20 graden in het zuiden. De zon schijnt maandag volop. De dagen daarna, op dinsdag en woensdag, zet het mooie weer door. Lokaal lopen de temperaturen woensdag zélfs op tot 23 graden.

Een middagje in het park

Het liefst app je nu je vriendinnen om gezellig een terrasmiddag te plannen, maar dat zit er helaas niet in, dus we moeten op andere manieren van het weer genieten. Gelukkig kun je altijd in een stadspark gaan zitten met borrelhapjes. Oók gezellig. En ja, daar mag best een glaasje wijn op gedronken worden.

Lees ook:
Hét ultieme leesvoer voor tijdens de eerste zonnestralen: het ‘Flair Lenteboek’ is nú verkrijgbaar!

Hooikoorts

De T-shirt-met-korte-mouwen-temperaturen, hebben ook een keerzijde voor mensen met hooikorts. Er zullen volgende week veel pollen in de lucht zitten. Voor deze groep is er ook positief nieuws, want donderdag trekt er weer wat koude lucht het land in, dus dan verdwijnen er weer wat stuifmeelkorrels.

Schommelingen in het weer

Donderdag koelt het dus weer wat af en dat is volgens weerman Verhoeven niet gek: “We kennen in het weer niet voor niets de uitdrukkingen ‘maart roert zijn staart’ en ‘april doet wat hij wil'”, zegt de weerman tegen RTL Nieuws.

Zomertijd

Vannacht ging de zomertijd in, dat betekent dat de klok een uur vooruit is gegaan. Hierdoor konden we een uur minder slapen, maar het is vanaf nu wel langer licht ‘s avonds. Het voordeel hiervan is dat je in de avontuurtjes weer een fijne wandeling kunt maken met dat lenteweer, helemaal nu de avondklok naar 22:00 uur is gegaan. Dat wordt genieten dus, komende week!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images