Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Door dít in je wasmachine te gooien, wordt jouw witte was weer stralend wit

Door dít in je wasmachine te gooien, wordt jouw witte was weer stralend wit

Door dít in je wasmachine te gooien, wordt jouw witte was weer stralend wit

Iedereen herkent het wel. Een aantal witte kledingstukken in onze kledingkast die we het liefst elke dag dragen. Maar kleding die je vaak draagt, moet je ook vaak wassen. En als je witte kledingstukken vaak wast, kan het zijn dat ze al vrij snel een beetje grijs worden. En dat willen we natuurlijk niet! Gelukkig is er een simpel trucje om je kleding weer stralend wit te krijgen!

Geheime ingrediënt

Het geheime ingrediënt voor dit simpele trucje zijn doodgewone aspirines. Het trucje werkt als volgt. Vul een bak met warm water, ongeveer zeven liter. Doe de witte was hier in en dompel ze onder met water, net als vroeger. Vervolgens doe je vijf aspirines van 325 mg in het water en je laat deze oplossen. Vervolgens moet je wel even geduld hebben, je witte was moet namelijk acht uur lang weken voordat je het er uit kunt halen. Maar je zult zien, het resultaat is prachtig!

Kleding met vlekken

Heb je nou tussen de witte was een t-shirt met een grote vlek erop. Ook dan kan je dit trucje gebruiken om de vlek uit je t-shirt te halen. In aspirines zit namelijk zuur. Door dit zuur krijg je die grijze tint of lelijke vlek zo weer weg. Ideaal dus! En ook heel makkelijk. Geen stress dus als je kind aan tafel komt met witte kleding ;).

Lees ook
Kun je de deur van de wasmachine beter open of dicht laten als je ‘m niet gebruikt?

Andere methode

Heb je geen tijd om je kleding acht uur lang te laten weken? Dat snappen we. Ook daarvoor is een oplossing bedacht. Doe een paar stukke of verpulverde aspirine tabletten bij als je de witte was in de wasmachine doet. Het resultaat zal niet zo denderend zijn als het trucje met de was laten weken, maar het helpt zeker weten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages