Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Omgekeerde rokjesdag: dít is de datum waarop mensen massaal hun winterjas aantrekken

Omgekeerde rokjesdag: dít is de datum waarop mensen massaal hun winterjas aantrekken

Thuis & wonen
Omgekeerde rokjesdag: dít is de datum waarop mensen massaal hun winterjas aantrekken

Yay, de temperaturen dalen en het is weer tijd voor knusse avonden lekker op de bank. Kaarsjes aan, dekentje erbij en buiten de winterjas weer aan. De een wil zich het liefst blijven vasthouden aan de zomerjas, terwijl de ander bijna niet kan wachten om weer een warme jas aan te trekken. Fun fact: dít is de dag waarop de meeste mensen hun winterjas voor het eerst weer aantrekken.

Lagere temperaturen

Misschien logisch, maar de meeste mensen willen hun winterjas pas aan met lagere temperaturen. Dit zijn temperaturen van onder de tien graden én wanneer het slecht weer is buiten. Mensen die bijvoorbeeld met de auto naar hun werk gaan laten hun warme jas liever nog wat langer in de kast liggen dan mensen die elke ochtend met weer en wind op de fiets op pad moeten. Makes sense, toch?

Weer en wind

Een andere factor die meespeelt is de gevoelstemperatuur. Natuurlijk kan het buiten tien graden zijn, maar het kan nog redelijk warm aanvoelen, door bijvoorbeeld een heerlijke herfstzon, geen wind en een fijne luchtdruk. Wanneer het buiten regent, hard waait en stormt (dan blijf je natuurlijk het liefst binnen) maar dan trekken mensen liever weer een winterjas aan.

Lees ook
Hip de herfst door: de poncho is back en dít is hoe je ‘m draagt

Winterjassendag

Wanneer de winterjassen weer worden aangetrokken door de meerderheid van de mensen ligt dus aan de temperatuur en de weersomstandigheden van die dag. De eerste hele koude dag valt meestal in het midden van de herfst. Aftellen, maar!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee