Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wie had dat gedacht? Deze dingen kun je schoonmaken met olijfolie

Wie had dat gedacht? Deze dingen kun je schoonmaken met olijfolie

Wie had dat gedacht? Deze dingen kun je schoonmaken met olijfolie

Of het nu in een salade is of om in te bakken: de kans is groot dat je olijfolie dagelijks – soms meerdere keren – gebruikt in de keuken. Maar wist je dat je het ook voor andere dingen kunt gebruiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van schoonmaken?

Lees ook: De gootsteen blijkt een van de vieste dingen in huis: zo vaak moet je ‘m schoonmaken

Als je olijfolie knoeit op je nieuwe kleding, ben je waarschijnlijk een stuk minder blij, maar er zijn ook spullen die je juist schoon kunt krijgen ermee. Onderstaande dingen knappen echt op van wat olijfolie:

Leer

Heb je een leren stoel of bank in huis en zijn ze door het vele zitten wat dof geworden? Doe wat olijfolie op een doekje en wrijf hiermee over het leer. Je zal al snel zien dat het leer opknapt en er weer glanzend uitziet. Pas wel op dat je niet direct gaat zitten als je klaar bent!

Gietijzeren pan

Afwassen doe je waarschijnlijk met wat afwasmiddel en een borstel. Maar als je een aangekoekte gietijzeren pan schoon wil krijgen, is dat een minder goed idee. Hiermee kun je namelijk de beschermende laag van de bodem beschadigen, en dat wil je natuurlijk niet. Maak in plaats van een sopje een mengsel van olijfolie en wat grof zeezout. Gebruik dit als een soort scrub om je pan schoon te maken en je zal merken dat-ie na verloop van tijd nog fijner bakt ook. De olijfolie creëert namelijk een natuurlijk anti-aanbaklaag. Handig!

Houten kastjes

Niet alleen leer is een materiaal dat opknapt van olijfolie, ook voor houten spullen kan het voordelig zijn. Meng twee kopjes olijfolie met een kopje citroensap of azijn, en breng dit aan op een zachte doek. Haal deze over je houten kastjes, stoelen en andere spullen heen en ze zijn weer blinkend schoon. Dit komt vooral door het zuur van het citroensap of azijn; de olijfolie zorgt er vooral voor dat het huid vochtig blijft.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: AD | Beeld: iStock