Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Johan moest na exit ‘WIDM’ in eigen huis ‘inbreken’: ‘Als een spion trok ik een pet over mijn ogen’

Johan moest na exit ‘WIDM’ in eigen huis ‘inbreken’: ‘Als een spion trok ik een pet over mijn ogen’

Thuis & wonen
Johan moest na exit ‘WIDM’ in eigen huis ‘inbreken’: ‘Als een spion trok ik een pet over mijn ogen’

Het bloedstollende jubileumseizoen van ‘Wie is de Mol?’ is momenteel volop aan de gang. Na vijf afleveringen was het Johan Goossens (37) die het veld moest ruimen, en bij thuiskomst was het nog knap lastig om zijn deelname aan het programma geheim te houden.

In zijn editie van Dagboek van de afvaller op de website van Wie is de Mol? vertelt de cabaretier over zijn exit. Hij had voor vrienden en familie de smoes gebruikt dat-ie in een Frans klooster zat om aan een nieuw boek te werken, en zijn woning had hij toentertijd drie weken lang beloofd aan een meisje. “Die kon ik er nu niet zomaar uit bonjouren omdat ik toevallig ergens in China een rood scherm had gezien”, aldus Johan. “Ik moest onder de radar blijven. Door het afvallen in De mol was ik in feite dus tijdelijk dakloos.”

Autosleutels

Goossens besloot tijdelijk bij een vertrouwenspersoon, een vriendin van hem, te blijven slapen. Maar dat lukte niet voor de resterende tien dagen, dus is hij alsnog naar het klooster gegaan. “Dan had ik tenminste ook wat kloosterverhalen als ik terugkwam”, vertelt hij. “Maar probleem was alleen dat mijn autosleutels in mijn huis lagen.”

Lees ook
#Tunnelvisie: verwarring bij fans ‘Wie is de Mol?’ door waaiers vol Chinese tekens

Spannend

Op de gok dat het meisje niet thuis zou zijn, sloop Johan door de wijk naar zijn huis. “Als een spion trok ik een pet over mijn ogen”, zegt de cabaretier. Hij was doodsbang bekenden tegen te komen. Terwijl hij het trappenhuis inliep, moest hij zich inhouden om z’n eigen post niet van de mat te pakken. “Dit was nog spannender dan De mol, dacht ik terwijl ik mijn eigen woonkamer insloop.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‘Oh God, wie is er nou toch afgevallen?!’ #widm #napret

Een bericht gedeeld door Johan Goossens (@johannesgoossens) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: AVROTROS

Shoppen is altijd een goed idee