Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vanaf nú te zien: 2e seizoen van ‘Why Women Kill’ (van de makers van Desperate Housewives) is van start

Vanaf nú te zien: 2e seizoen van ‘Why Women Kill’ (van de makers van Desperate Housewives) is van start

Vanaf nú te zien: 2e seizoen van ‘Why Women Kill’ (van de makers van Desperate Housewives) is van start

Vorig jaar verraste Videoland ons uitgerekend op Valentijnsdag met een nieuwe dramaserie waarin de donkere kant van de liefde een hoofdrol speelde. ‘Why Women Kill’ – een spannend spektakel van de makers van de 00’s kijkcijferknaller ‘Desperate Housewives’ – pakte meteen de aandacht en bingden wij in één ruk uit. Ook zo genoten? Dan hebben we zéér goed nieuws voor je.

‘Why Women Kill’ seizoen 2

Nu het EK niet meer interessant is door de afgang van Nederland in de achtste finales, kunnen we wel wat nieuw tv-vermaak gebruiken. Gelukkig is op Videoland nu een gloednieuw seizoen van Why Women Kill begonnen.

Nieuw seizoen, nieuw verhaal

Wellicht vraag je je nu af waar dat over gaat. De eerste reeks – met Ginnifer Goodwin, Lucy Liu en Kirby Howell-Baptiste in de hoofdrol – was immers een afgerond verhaal. Die vrouwen zien we ook inderdaad niet meer terug in seizoen twee, want Why Women Kill is een anthologieserie, waarbij in elk seizoen een compleet nieuw verhaal verteld wordt. De serie speelde zich in seizoen één af op dezelfde plek in verschillende decennia. We volgden drie vrouwen die allemaal in hetzelfde huis hebben gewoond. Maar de dames hadden nog een overeenkomst: ze werden alle drie slachtoffer van overspel en waren uit op wraak.

Brave burgers?

Seizoen twee wordt dus volledig anders ingevuld en heeft niets met tijdsprongen te maken. De hoofdrollen zijn voor Allison Tolman (Fargo) en Nick Frost. Tolman kruipt in de huid van de verlegen, ongemakkelijke en ‘doorsnee’ vrouw Alma. Ze droomt ervan lid te zijn van de chique Garden Club, voor de classy society-vrouwen uit de buurt. Ze bedenkt een plan om zich aan te kunnen sluiten bij deze groep rijke, mooie, perfecte vrouwen en krijgt daarbij hulp van haar man, dierenarts Bertram. Hij blijkt er een geheime, duistere hobby op na te houden en nadat Alma dat ontdekt, ontpopt zij zich eveneens tot totaal andere vrouw met een bijzonder gevaarlijk randje. Erbij willen horen, drijft mensen soms tot het uiterste…

Lees ook
Na voetbal komt seriegeluk: dít is de trailer van het nieuwe seizoen van ‘Virgin River’

‘Ouderwets’ genieten

Anders dan het voorgaande seizoen gooit Videoland – helaas – nu niet het hele seizoen online. We zullen het moeten doen met één aflevering per week, zoals we momenteel ook genieten van de nieuwe seizoenen van The Handmaid’s Tale en The Bold Type. Ergens vinden we dat jammer, maar ergens ook weer niet. Ouderwets één aflevering per week van iets kijken, heeft immers ook z’n charme. Je hebt de hele week iets om naar uit te kijken én je gaat weer eens écht zitten voor een aflevering, die je met volle aandacht bekijkt.

Van ‘Why Women Kill’ seizoen twee is vanaf 28 juni iedere maandag een nieuwe aflevering te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Videoland, Serietotaal | Beeld: Paramount