Een ideaal gericht voor de zondagmorgen! Deze wentelteefjes zijn gevuld appel, suiker en kaneel. Maak jij ze voor jouw partner?
Wentelteefjes met appel en kaneel
Tijd: 20-25 min.
Recept voor 2 personen
Dit heb je nodig
- 2 appels
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 100 ml melk
- scheutje water
- 4 boterhammen
Zo maak je het
Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes. Giet een scheutje water in een pannetje, samen met de stukjes appel, het suiker en kaneel.
Laat dit nu circa 15 minuten pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren en soms een scheutje water toe te voegen, wanneer het water opgelost is.
Meng ondertussen het ei met de melk en voeg eventueel nog een beetje kaneel toe.
Snijd de korstjes van de boterhammen. Circa 5-6 minuten voordat de appelstukjes klaar zijn, doop de boterhammen in het ei-mengsel aan beide kanten. Doe een beetje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten circa 3 minuten totdat ze aan beide kanten een beetje gekleurd zijn.
Schep het appelmengsel op het wentelteefje en doe er nog een wentelteefje bovenop en smullen maar!
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie