Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Welke autoverzekering past het beste bij jou? Bereken het hier!

Welke autoverzekering past het beste bij jou? Bereken het hier!

Welke autoverzekering past het beste bij jou? Bereken het hier!

Heb jij een autoverzekering nodig maar kun je door de bomen het bos niet meer zien? Of heb jij al jaren een verzekering lopen bij een maatschappij zonder te weten of deze eigenlijk wel écht bij jouw behoeftes aansluit? Flair helpt! Speciaal voor jou hebben we een vergelijkingsmodule gemaakt zodat je in één oogopslag verzekeringen kunt vergelijken!

Waar moet je op letten?

Wat is belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1) Wat voor dekking heb je nodig?

Ga je voor de verplichte WA-verzekering (daarmee is alleen de schade die je bij andere automobilisten veroorzaakt gedekt) of wil je een uitgebreidere dekking? Je kunt dan kiezen voor Beperkt Casco (WA+), waarbij je ook verzekerd bent voor schade aan je eigen auto die je niet zelf veroorzaakt hebt of voor Volledig Casco (All Risk). Met een Volledig Casco ben je ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt, zoals als je slipt of ergens tegenaan rijdt.

2) Wees kritisch en lees de voorwaarden goed

Lees de kleine lettertjes. Soms zijn er voorwaarden bij een verzekering van toepassing waardoor je bij de ene verzekeraar veel minder terug krijgt dan bij de andere! Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden zodat je achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan!

3) Wil je een aanvullende autoverzekering?

Heb je behoefte aan een aanvullende verzekering zoals een inzittendeverzekering of rechtsbijstandverzekering?

4) Bonus-malusladder

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe goedkoper een verzekering wordt. Dit heet de bonus-malusladder. Maar de stappen op deze ladder zijn niet bij elke verzekering hetzelfde. Kijk hier dus zeker even naar!

5) Speciale Oldtimer verzekering

Heb jij een coole oldtimer? Dan is daar een aparte verzekering voor. Maar dan gelden wel bepaalde voorwaarden: zo mag je je auto dan niet voor woon- en werkverkeer gebruiken en moet hij elke drie jaar getaxeerd worden.

Heb je een autoverzekering gevonden die bij je past? Denk er dan aan om elk jaar even de tijd te nemen om te kijken of het nog steeds de beste verzekering is voor jou. Want voorwaarden en premies kunnen veranderen, net zoals jouw eigen situatie. Blijf dus kritisch!

Lees ook:

COLUMN: Budgetmaand

Welke van deze 4 type bellers ben jij?

VIDEO: campagne tegen smartphonegebruik in de auto bezorgt je tranen in de ogen

Bron: consumentenbond.nl