Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Weg met de kou: woensdag eerste warmterecord van 2018

Weg met de kou: woensdag eerste warmterecord van 2018

Weg met de kou: woensdag eerste warmterecord van 2018

Heb je genoeg van de ijzige temperaturen en ben je wel klaar met je handschoenen, sjaal én oorwarmers? Goed nieuws, want er staat een warme dag op de planning. En niet zomaar één: woensdag kunnen we ons opmaken voor het eerste warmterecord van 2018.

Lees ook: Altijd koud? Dit eten werkt verwarmend!

Volgens Weerplaza kunnen de temperaturen op veel plaatsen in het land oplopen tot 12 en 13 graden. Dit is de warmste 24 januari in jaren. De laatste keer dat het zo warm was voor deze tijd van het jaar was in 1937; toen werd het in Maastricht 13,4 graden. Het landelijke record werd in 1960 gehaald met 12,1 graden in De Bilt, maar woensdag kunnen we deze temperaturen ook zeker verwachten, zo melden meteorologen.

Geen terrasweer

Dacht je begin januari een paar warme zonnestralen mee te kunnen pakken? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Het zachte weer gaat namelijk gepaard met regen en bewolking, en we moeten ons ook voorbereiden op zware windstoten.

En daarna?

Na woensdag wordt het minder warm, maar echt winters weer blijft de rest van de maand (gelukkig) ver weg.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Weerplaza | Beeld: iStock