Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zon op je paasei of niet? Dít is de weersverwachting voor het paasweekend

Zon op je paasei of niet? Dít is de weersverwachting voor het paasweekend

Zon op je paasei of niet? Dít is de weersverwachting voor het paasweekend

Het paasweekend staat voor de deur en vaak is dat weekend gezegend met lekker weer. De perfecte start van de lente. Natuurlijk is het elk jaar weer afwachten, maar dit is wat moeder natuur dít jaar voor ons in petto heeft. Betekent dat gesmolten of bevroren paaseitjes?

Weersverwachting Pasen

In Nederland hebben we bijna elk jaar in het begin van de lente mooi weer. Gelukkig dat Pasen dan ook in de eerste weken van het nieuwe seizoen valt. Op zondag 4 en maandag 5 april mogen we een heel weekend lang Pasen vieren en dus ook een heel weekend lang paaseitjes eten. Maar wat is de weersverwachting met Pasen dit jaar?

Warm voor de tijd van het jaar

Volgens weeronline.nl wordt het redelijk warm voor deze tijd van het jaar. De temperatuur zal tussen de 11 en 15 graden Celsius liggen. Verder wordt verwacht dat onze zon zich geregeld wil laten zien én dat er maar een kleine kans is op regen. Dat klinkt als perfect weer voor ons (en voor de status van alle paaseitjes). Natuurlijk kan dit nog veranderen, maar een weekend vol met slecht weer zal het waarschijnlijk niet gaan worden.

Week voor Pasen

Waar we al eerder van kunnen genieten is het feit dat het in de week vóór Pasen ontzettend lekker weer gaat worden. Vanaf zondag 28 maart schiet de temperatuur omhoog en blijft-ie dan ook hangen rond de 15 en 20 graden Celsius. Hup, met de beentjes in de zon it is.

Lees ook
Zwijmelen maar! Voor déze vier sterrenbeelden wordt de lente extra romantisch

Buitenactiviteiten

Nu we weten dat het met Pasen (en de week ervoor) heerlijk lenteweer gaat worden, is het tijd om te gaan beslissen wat we dan moeten gaan doen. Waar we voorgaande jaren waarschijnlijk lekker op terrasjes en dergelijke aan het genieten waren, zal dat dit jaar helaas niet gaan lukken. #Huilon. Toch moeten we positief blijven en bedenken wat wél kan. Op zoek naar buitenactiviteiten dus. Nummer één op ons lijstje? Een tocht met de benenwagen maken is toch echt wel favoriet. Zo verbrand je met gemak de calorieën van al die chocolade paaseitjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Weeronline | Beeld: Getty