Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Weersta de puppy ogen ook tijdens kerst: chocola is echt gevaarlijk voor honden

Weersta de puppy ogen ook tijdens kerst: chocola is echt gevaarlijk voor honden

Weersta de puppy ogen ook tijdens kerst: chocola is echt gevaarlijk voor honden

Het is heel verleidelijk om met kerst nét wat minder streng voor je huisdier te willen zijn. Het beessie krijgt een strik om, mag ineens wel op de bank liggen en wordt volgestopt met lekkers. Toch moet je oppassen, want die chocoladebonbons of chocolademousse kunnen voor een bitter eind van kerstmis zorgen.

Lees ook: Heb je een oogje op je collega? Grijp je kans tijdens de kerstborrel

Terwijl het zo langzamerhand een welbekend fenomeen is dat honden niet tegen chocolade kunnen, zijn er toch nog ieder jaar nog veel gevallen van honden die flink ziek worden door het eten van chocolade. Tijdens de kerst is de kans dat jouw viervoeter een gevallen chocolaatje van de grond pikt erg groot, dus pas goed op!

Chocola bevat de stof theobromine, wat vergelijkbaar is met cafeïne. Voor honden is dit stofje heel ongezond en zelfs gevaarlijk. Wanneer honden het stofje binnenkrijgen, kan het ervoor zorgen dat ze moeten overgeven, hartkloppingen krijgen of zelfs een beroerte krijgen.

Wil je zeker zijn van een fijne kerst, waarbij zowel jij als je viervoeter kunnen genieten? Neem dan onderstaande tips in acht, wanneer je aan tafel schuift. Merry Christmas!

Tip #1

Tip #2

Tip #3

 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Daily Mail