Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Alweer bíjna september! Wordt het full on herfst, of hebben we een zalige nazomer tegoed?

Alweer bíjna september! Wordt het full on herfst, of hebben we een zalige nazomer tegoed?

Alweer bíjna september! Wordt het full on herfst, of hebben we een zalige nazomer tegoed?

Dankzij een uitzonderlijk hittegolf aan het begin van de maand gaat augustus 2020 de boeken in als de op een na warmste augustusmaand ooit gemeten. Inmiddels is alles weer ‘normaal’ voor de tijd van het jaar, is het – lekker Hollands – behoorlijk nat én hebben we een aardige zomerstorm achter de kiezen. Dinsdag beginnen we aan een nieuwe maand. De grote vraag is: krijgen we nog een staartje zomer, of kunnen de jassen, laarzen en plu’s definitief tevoorschijn worden gehaald?

Goed én slecht nieuws

We hebben goed nieuws én slecht nieuws. Na een uitzonderlijk droge lente en zomer lijkt het erop dat de herfst namelijk juist natter gaat verlopen dan normaal. Het goede nieuws is dat we daar in september nog niet heel veel mee te maken krijgen. Vooral in oktober gaat het flink regenen, voorspelt Weeronline.

Laat die Indian summer maar komen!

Nederland krijgt in de herfst waarschijnlijk een breed palet aan weertypen te zien. September wordt, zoals het er nu naar uitziet, een relatief droge maand. Nazomerweer is niet uitgesloten: de kans daarop is volgens het weerbureau zelfs groter (yes!) dan normaal. Toch blijft het niet helemaal droog. Er zullen in september ook koelere dagen met buien voorkomen.

Onstuimig weer

Voor oktober en november voorzien de weermodellen nat en van tijd tot tijd onstuimig weer. Oktober wordt, net als vorig jaar, de natste maand van de herfst. Richting de winter, eind november en in december, keert droog weer terug. De kans op nachtvorst neemt dan toe.

Lees ook
Waar moeten we beginnen?! Déze films en series komen in september op Netflix te staan

Onzekere voorspelling

De weersvoorspelling voor de herfst is dit seizoen onzekerder dan normaal, benadrukt de weersite. Er zijn ook weermodellen die uitgaan van een droge en zonnige oktober. November zou dan juist een natte maand worden. “Hoe snel de herfst losbarst na een vrij droge en warme septembermaand, is dus nog even afwachten”, aldus Weeronline.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock