Ga jij uitgebreid koken dit weekend of heb je juist zin in iets lichts? Maak eens een ijskoude gazpacho. Officieel een voorgerechtje, maar op hete zomerdagen ook lekker als lichte maaltijd samen met een salade.
Dit heb je nodig
- 5 tomaten
- halve komkommer
- halve ui
- 100 ml water
- 1 paprika
- snufje zout/peper
- 1 boterham
- scheutje olijfolie
Zo maak je het
Verwijder de korst van de boterham en week de boterham in het water. Snijd de tomaten, de komkommer, de paprika en de ui in stukjes. Doe de tomaten, komkommer, ui, het brood, water, paprika, scheutje olijfolie en een snufje zout en peper in een blender. Meng het geheel goed. Voeg eventueel meer water toe om de soep iets dunner te maken.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.