Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Weekend koken: gazpacho

Weekend koken: gazpacho

Thuis & wonen
Weekend koken: gazpacho

Ga jij uitgebreid koken dit weekend of heb je juist zin in iets lichts? Maak eens een ijskoude gazpacho. Officieel een voorgerechtje, maar op hete zomerdagen ook lekker als lichte maaltijd samen met een salade.

 

Dit heb je nodig

  • 5 tomaten
  • halve komkommer
  • halve ui
  • 100 ml water
  • 1 paprika
  • snufje zout/peper
  • 1 boterham
  • scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Verwijder de korst van de boterham en week de boterham in het water. Snijd de tomaten, de komkommer, de paprika en de ui in stukjes. Doe de tomaten, komkommer, ui, het brood, water, paprika, scheutje olijfolie en een snufje zout en peper in een blender. Meng het geheel goed. Voeg eventueel meer water toe om de soep iets dunner te maken.

 
sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Shoppen is altijd een goed idee