Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wc-rollen: Dit kun je er allemaal mee!

Wc-rollen: Dit kun je er allemaal mee!

Wc-rollen: Dit kun je er allemaal mee!

Lege wc-rollen gooien we vaak weg zonder over na te denken want, wat moeten we ermee? Een aantal leuke en handige recycle-tips!

Servetringen

Knip een wc-rol door twee- of drieën. Versier deze met cadeaupapier, lint, stempels of kraaltjes. Wikkel deze om de servetten aan tafel, voilà: zelfgemaakte servetringen.

Snoerendoos

Je kunt losse kabels eenvoudig opbergen met de hulp van een schoenendoos en toiletrollen. Zet de toiletrollen rechtop in de doos en berg in ieder rolletje een kabel op. Aan de binnenkant van de toiletrol kun je een stickertje plakken, wat voor soort kabel het is. Of schrijf dit met een pen op het karton. Je kunt de wc-rolletjes ook aan elkaar vast lijmen, maar hoeft niet per se.

Zaadjes planten

Niet in potten maar in wc-rollen! Knip de onderkant van een wc-rol in en vouw de vier flapjes in elkaar. Zo krijg je losse potjes van wc-rol om een zaadje met aarde in te stoppen. Ook kun je wc-rollen rechtop in een grote bak zetten (net als bij de snoerendoos) en deze volstoppen met aarde. Zie hier een voorbeeldje.

Vogelzaad

Rol een wc-rol door de pindakaas en vervolgens door wat vogelzaad. Hang de rol om een tak in de tuin of hang ’m buiten op aan een lint.

Pennenbak

Knip wc-rollen in verschillende maten en versier deze met stiften, cadeaupapier of washitape. Maak de onderkant ook dicht en plak de wc-rollen vervolgens staand aan elkaar met lijm en klaar is de pennenbak.

Lees ook: Hoe moet een wc-rol hangen? Weet jij het antwoord?

Beeld: iStock