Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooit meer van tafel: zo maak je de lekkerste watermeloengranita

Nooit meer van tafel: zo maak je de lekkerste watermeloengranita

Thuis & wonen
Nooit meer van tafel: zo maak je de lekkerste watermeloengranita

Alles wat je nodig hebt voor een eindeloze nazomeravond? Een lange tafel, goed gezelschap 
en het nieuwe kookboek van Yvon Jaspers.

Lees ook: Heerlijk verkoelend: soep van watermeloen met feta en munt

Presenteren, schrijven, acteren, servies ontwerpen, boeren 
koppelen én recepten bedenken: Yvon Jaspers draait er haar hand niet voor om. Haar 2e kookboek Zomers koken met Yvon gaat op de Griekse toer en de styling is zoals we van haar gewend zijn: niet 
picture perfect, wel heel gezellig. En lekker natuurlijk, ook belangrijk.

Watermeloengranita

Dit heb je nodig

  • 1 kg watermeloen
  • 2 à 4 el honing, naar smaak
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Een handvol verse munt of basilicum (extra)

Zo maak je het

  1. Snij de meloen in stukken. Verwijder de schil en pitjes. Doe de meloen met de honing en het citroensap in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  2. Doe het mengsel in een platte diepvriesdoos of een laag bakblik. Zet in de vriezer. Afdekken is niet nodig. Na 
30 minuten kun je voor de eerste keer het mengsel even doorroeren. Zet de schaal vervolgens terug in de vriezer. Schraap elke 30 minuten de ijskristallen even los en roer die door het mengsel.
  3. Na 2 à 3 uur is de granita klaar. Hak voor de laatste keer de ijskristallen goed los en serveer met munt of basilicum.

Meer recepten van Yvon vind je in Flair 34. Deze editie ligt nu (t/m 28 augustus) in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee