Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De waterkoker ontkalken

De waterkoker ontkalken

De waterkoker ontkalken

Neem de eerstvolgende keer dat je een strandwandeling maakt een handje schelpen mee naar huis. Handig voor in de keuken! Want wist je dat als je een schelp in de waterkoker legt, je deze veel minder vaak hoeft te ontkalken? Schelpen onttrekken namelijk kalk aan water. Grappig, hè? Bovendien ook lief voor je portemonnee. 

Waterkoker ontkalken

Over ontkalken gesproken: er zijn verschillende manieren waarop je de waterkoker kunt ontkalken, het ligt er maar net aan welke producten je in huis hebt. Flair noemt er drie. Hoe ontkalk je een waterkoker?

Azijn

De meest gebruikte manier om de waterkoker te ontkalken: gooi er een scheutje azijn in, leng het aan met een beetje water en zet ’m aan de kook. Spoel de waterkoker vervolgens nog een paar keer na, zodat de thee niet naar azijn smaakt.

Citroensap

Of kies voor citroensap. Het werkt hetzelfde en het is minder vervelend als er een citroensmaakje achterblijft in de thee.

Zout

De waterkoker kun je ook ontkalken met zuiveringszout. Doe drie eetlepels zuiveringszout in je waterkoker en vul deze aan met water. Laat de waterkoker ongeveer drie uurtjes staan om vervolgens om te spoelen en te kijken of er nog kalkrestjes zijn. Mocht dat zo zijn, dan kun je het proces herhalen.

Heb jij nog een tip voor het ontkalken van keukenapparaten? En hoe ontkalk jij een waterkoker? Laat het ons weten!