Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze 3 simpele tips bespaar je een hoop water in het huishouden

Met deze 3 simpele tips bespaar je een hoop water in het huishouden

Thuis & wonen
Met deze 3 simpele tips bespaar je een hoop water in het huishouden

Je wast meerdere keren per dag je handen, springt iedere ochtend onder de douche en spoelt het toilet door: je staat er waarschijnlijk niet iedere keer bij stil, maar dagelijks verbruik (en verspil) je heel wat schoon drinkwater. En eerlijk is eerlijk, dat kan best een beetje minder.

Wil je iets bewuster omgaan met het schone water dat we in Nederland tot onze beschikking hebben, maar weet je niet goed op welke manieren je dat het best kunt doen? Flair helpt je, in het kader van Wereld Waterdag, op weg.

1. Afwassen of de vaatwasser gebruiken?

Waarom zou je afwassen als je een vaatwasser hebt? Het scheelt immers een hoop tijd en moeite, toch? Of het ook beter is voor het milieu, valt echter te betwisten. Het apparaat verbruikt namelijk een hoop energie, waardoor het een stuk minder minder milieuvriendelijk is dan afwassen met de hand. Maar laat jij de kraan lopen terwijl je de afwas doet? Dan kun je beter de vaatwasser aanzetten.

2. Ramen lappen met wodka

Maak jij altijd een sopje om de ramen te lappen? Geloof het of niet, maar je kunt ook een scheut wodka in een plantenspuit doen, gezien een gemiddeld schoonmaakmiddel voor het grootste deel bestaat uit alcohol.

Lees ook
It’s a kind of magic! Dit kun je allemaal schoonmaken met vaatwastabletten

3. Geen emmers

Om nog even terug te komen op die emmers met water en sop om het huis schoon te maken: het is een stuk efficiënter om je schoonmaakmiddelen in een plantenspuit te gieten. Hiermee spray je gemakkelijk en gericht op de vieze plekken in huis, die je vervolgens kunt afnemen met een doekje. Scheelt een hoop water dat je na het schoonmaken door de gootsteen moet spoelen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Helpling.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee