Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wat te doen tegen knoflookadem?

Wat te doen tegen knoflookadem?

Wat te doen tegen knoflookadem?

Mmm heerlijk, een gerecht met lekker veel knoflook. Maar helaas wel met een nadeel; de knoflookadem die achterblijft. Niet fijn als je daarna nog een romantische date hebt met je nieuwe vlam of nog naar een verjaardag moet. Met deze tips wordt die knoflookadem in no time weer sprankelend fris. 

Appeltje

Een appel schijnt het best te werken tegen knoflookadem. Dit bleek uit onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Sheryl Barringer, die vrijwilligers rauwe knoflook liet eten. Hierna werd gekeken welke ingrediënten een positief effect hadden op hun slechte adem. Daarbij eindigde de appel op nummer 1.

Peterselie, munt, citroen

Verse peterselie, een blaadje munt of een citroenschijfje gooien ook hoge ogen in de strijd tegen knoflookadem. Van de munt of citroen kun je ook thee trekken als je dat lekkerder vindt dan er zo rauw op kauwen.

After Garlic

Heb je ooit  een After Garlic  geprobeerd na het eten? After Garlics zijn kauwtabletjes die de knoflookgeur neutraliseren en ervoor zorgen dat je weer een frisse adem krijgt. Ze zijn onder andere te koop bij Albert Heijn en De Tuinen.

Melk drinken

Ook een glas melk kan ervoor zorgen dat de knoflookadem een stuk minder wordt, zeggen wetenschappers. Als je dat glas drinkt tijdens de maaltijd met knoflook, kan de melk zijn neutraliserende werk het best doen. Al schijnt het ook daarna nog zin te hebben. Onderzoekers uit de VS hebben ontdekt dat de hoeveelheid knoflook in je adem met 50% afneemt nadat je melk hebt gedronken.

Waarom blijft knoflookgeur zo lang hangen?

Goede vraag, hoe komt het eigenlijk dat we die knoflookgeur zo lang blijven ruiken? Dit komt doordat een van de bestanddelen in knoflook niet kan worden afgebroken door onze spijsvertering. Om die reden zoekt de geur een andere weg naar buiten en ga je knoflookgeur uitademen, -zweten of plassen.

De makkelijkste oplossing? Gewoon samen knoflook eten. Dan ruik je namelijk de hele avond hetzelfde: knoflook!

Lees ook: