Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig! Wat je allemaal met flosdraad kunt doen

Handig! Wat je allemaal met flosdraad kunt doen

Handig! Wat je allemaal met flosdraad kunt doen

Flosdraad is superhandig als je met een tandenborstel bij het poetsen niet in alle hoeken en gaatjes komt. Maar zo’n draadje komt ook briljant van pas op andere gebieden dan de verzorging van je gebit. Flair somt ze voor je op! 

Taart

Flosdraad kun je perfect gebruiken voor het snijden van een cake, taart of zelfs blokjes kaas. Wikkel de uiteinden van de flosdraad om je vingers en trek het touwtje strak. Nu duw je de flosdraad door de taart (of cake of kaas) heen, om die snel en makkelijk in loeistrakke stukken te verdelen.

Vogels

Geef de vogels te eten door allemaal lekkere hapjes aan de flosdraad te rijgen. Knoop flosdraad aan een naald en rijg daarmee gedroogd fruit of nootjes aan de draad. Hang het draadje op in de tuin of je balkon.

Fotoalbum

Je kent het wel: foto’s in een oud fotoalbum die vastgeplakt zitten op een manier dat je ze er met geen mogelijkheid uit krijgt (althans niet zonder de foto of de rest van het album te beschadigen). Door er flosdraad achter te schuiven, kun je de foto’s voorzichtig losmaken. Ideaal als je ze wilt inlijsten of wilt inscannen om ze digitaal op te slaan.

Lees ook
Met déze handige tips blijven jouw gebreide truien nog langer mooi

Ring

Zit je ring muurvast om je vinger en krijg je hem niet meer los? Wikkel flosdraad om het onderste deel van je vinger. Zo snijd je tijdelijk de bloedcirculatie af en schuif je de ring makkelijker van je vinger. Heb je de ring af gekregen? Wikkel dan meteen het flosdraadje weer los.

Note: gebruik bij deze tips flosdraadje zónder (munt)smaakje!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images