Groenten zijn gezond en het is belangrijk om ze dagelijks te eten. Ze zitten vol met mineralen, vitamines en voedingsvezels. Maar hoe zit het eigenlijk met groenten uit de diepvries? Zijn ze gezond of kun je beter altijd voor vers gaan? Flair legt het uit!
Diepvriesgroenten zijn ideaal wanneer je niet veel tijd hebt om te koken. De groenten zijn vaak al gesneden en ze zijn snel klaar wanneer je ze gaat bereiden. Hierdoor heb je binnen een paar minuten een maaltijd op tafel staan. Maar is dit nu eigenlijk net zo gezond als verse groenten?
JA! Diepvriesgroenten worden direct na de oogst ingevroren. Hierdoor gaan er dus geen vitamines of mineralen verloren. Ook de andere voedingsstoffen blijven aanwezig. Het is soms zelfs zo dat groenten uit de diepvries meer vitamines bevatten dan verse groenten. Dit komt omdat verse groenten soms een aantal dagen in de winkel of supermarkt liggen. Hierdoor vervliegen vitamines gedeeltelijk. Dit geldt ook voor fruit!
Lees ook:
- Zitten er meer calorieën in een tosti dan in een boterham met ham en kaas?
- Au-bain marie, hoe doe je dat?
- De deksel van een doosje champignons is hiervoor!
Bron: Optimavita