Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wassymbolen, wat betekenen ze?

Wassymbolen, wat betekenen ze?

Wassymbolen, wat betekenen ze?

We doen allemaal wel eens de was. Maar even eerlijk, weet jij wat alle symbolen betekenen in een wasetiket? Waarop staat hoe je het kledingstuk moet wassen of strijken? We geven je een spoedcursus!

Het beste is om je kleding altijd binnenstebuiten te wassen. Ook wanneer je kleding gaat strijken, is het slim om het binnenstebuiten te laten. Probeer ook zo min mogelijk op warme temperaturen te wassen, dit is beter voor het milieu én je hebt minder kans op krimpen.

In een etiket van een kledingstuk staan allerlei symbolen. Deze symbolen leggen je uit hoe warm je mag wassen, of je het wel mag drogen of strijken en hoe het zit met bleken en chemisch reinigen. We kijken er niet vaak naar, maar toch is het belangrijk om zo je kleren op de beste manier te wassen. In het schema hieronder zie je wat alle symbolen betekenen:

wassymbolen

En we geven je nog wat wastips:

Beha’s wassen doe je zo!

Eindelijk die perfecte beha gescoord die ook nog eens als gegoten zit? Hoera! Maar hoe was je die delicate stof met haakjes en soms een beugel? Flair geeft een kleine handleiding voor het wassen van de BH.

Veelgemaakte wasfouten

Stapelt het vuile wasgoed zich op, is het weer hoog tijd een nieuw wasje te draaien? Neem dan eerst nog even dit lijstje door: Vijf wasfouten om rekening mee te houden. 

Babykleertjes wassen

Baby’tjes hebben een gevoelig huidje. Het is dunner dan de huid van volwassenen. Zo hebben wij drie huidlagen en een pasgeboren baby’tje maar één. De huid van een baby is dus extra gevoelig voor irritaties en bacteriën en een stuk kwetsbaarder. Lees hier waar je extra op moet letten als je babykleertjes wast. 

Bron schema: www.wgdesigns.nl