Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De wasmachine stinkt, help!

De wasmachine stinkt, help!

De wasmachine stinkt, help!

Een wasmachine is onmisbaar in een huishouden. Maar je moet ‘m ook af en toe schoonmaken. Aangekoekte zeepresten of kalkaanslag zorgen ervoor dat de wasmachine gaat stinken of op z’n minst niet heel fris meer ruikt. Hoog tijd om het ding een schoonmaakbeurt te geven en af te rekenen met vieze luchtjes. 

Help, de wasmachine stinkt!

Wat heb je nodig:

  • Vaatdoekjes
  • Zachte borstel
  • Schoonmaakazijn
  • Keukenpapier
  • Emmertje sop

Rubberen rand

Als eerste begin je met het schoonmaken van de rubberen rand. Wikkel je vinger in keukenpapier en veeg met de vinger de rand goed schoon. Deze rand wordt vaak vies door haren, huidschilfers en lichaamsvetten (en wasmiddel) dat loskomt tijdens het draaien van een wasje en kan ervoor zorgen dat het wasgoed vies gaat ruiken. Net als de machine zelf. Of er kunnen zelfs vlekken op je ‘schone’ kleding ontstaan.

Het wasbakje

Spoel het bakje waar je het wasmiddel in giet uit met een sopje en neem het daarna goed af met een droge doek. Dit bakje kun je eruit halen als het goed is. Een aanrader, want in de ruimte waaruit je het bakje haalt, blijven vaak ook nog zeepresten achter. Maak dit schoon met een zachte borstel of een vaatdoekje. Zet het bakje terug op z’n plek en klaar is Kees.

Trommel

Gooi een flinke scheut schoonmaakazijn in de wastrommel en zet de wasmachine vervolgens aan op 90 graden. De hoge temperatuur met azijn lost vettigheid en kalk goed op. De wasmachine ruikt daarna weer schoon en fris. Maak tot slot nog de buitenkant van de wasmachine schoon met een sopje en het klusje is geklaard.

Met als resultaat: Mmmm… weer heerlijk schone en frisse kleren! Veel wasplezier!

Lees ook: 5 Wasfouten die jij maakt