Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Warme havermout met cacao en banaan

Warme havermout met cacao en banaan

Thuis & wonen
Warme havermout met cacao en banaan

We gaan beginnen met Fit & Gezond met Flair. En daarom maken we vandaag een heerlijk ontbijt van havermout met cacao en banaan. We laten je zien hoe je het zelf maakt.

Recept voor 1 persoon
Tijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 6 eetlepels havermout
  • 180 ml (amandel)melk
  • halve tot hele banaan
  • 1 volle tl cacao
  • handje walnoten (in stukjes gehakt)

Zo maak je het:

Doe de havermout met de melk in een pannetje en warm het geheel op. Blijf goed roeren. Zodra het een dik papje is geworden zet je het vuur uit. Je kunt de havermout ook in de magnetron bereiden: doe de melk met de havermout in een bakje. Zet dit circa 1,5 minuut in de magnetron (vol vermogen).

Houd het wel in de gaten en roer eventueel tussendoor. na ongeveer 1,5 minuut is de melk opgenomen door de havermout en houd je een dik papje over.

Prak een banaan in een kommetje fijn (met een vork). Voeg het dikke papje havermout toe en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de cacao en wat fijngehakte walnoten toe en klaar is kees!

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee