Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Warme chocolademelk, 5 bijzondere recepten!

Warme chocolademelk, 5 bijzondere recepten!

Thuis & wonen
Warme chocolademelk, 5 bijzondere recepten!

Tijdens de kerstdagen is er niets fijner dan lekker op de bank ploffen met een mok warme chocomel. Leuk is om een keer wat anders te maken van dit winterse drankje.

Warme chocolademelk recepten

Vijf bijzondere én makkelijke recepten voor overheerlijke warme chocolademelk.

1. Red velvet latte

De combinatie van chocolade en koffie steekt je chocolademelk in een nieuw, feestelijk jasje.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 240 ml volle melk
  • 85 g chocoladedruppels of -snippers
  • halve tl eetbare rode kleurstof
  • 120 ml koffie. Let op: deze koffie moet je zetten met koud water!
  • slagroom
  • rode glittersuiker (Dr. Oetker)

Zo maak je het

Breng de melk langzaam aan de kook op een laag vuur. Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocoladesnippers en de rode kleurstof toe. Wacht tot de chocolade volledig is gesmolten. Voeg twee theelepels koffie toe aan beide mokken. Verdeel de warme chocolademelk over de koffie. Voeg als finishing touch slagroom toe en strooi daar de rode glittersuiker overheen. Tada!

2. Chocolademelk met pepermunt

Dat pepermunt en chocolade een gouden combinatie zijn, bewijst After Eight-chocolade al jaren. Dat chocolademélk en pepermunt net zo’n goed koppel zijn, laten we je graag zelf ontdekken.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 45 gram ongezoete cacaopoeder
  • 1 l volle melk
  • 85 g chocoladesnippers
  • 7 pepermuntstokken, waarvan 3 in stukjes en 4 hele
  • snufje zout

Zo maak je het

Doe de melk in een pannetje (let op: nog niet koken!). Voeg de cacao bij de melk en blijf roeren tot de cacao is opgelost. Voeg de chocoladesnippers en drie pepermuntstokken in stukjes toe. Laat het mengsel acht tot tie minuten op een laag vuur pruttelen en roer de pan af en toe door totdat de chocoladesnippers en de stukjes pepermuntstok zijn gesmolten. Breng het mengsel aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg een snufje zout toe. Verdeel de drank over vier mokken. Serveer elke mok met een pepermuntstok erin. Tada!

3. Chocolademelk met pindakaas

Pindakaas? Jazeker! De pindakaas maakt van de chocolademelk een heerlijk romige traktatie.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 120 ml melk
  • 60 ml oplosbare cacaopoeder
  • 60 mg poedersuiker
  • 32 g pindakaas

Zo maak je het

Verwarm de melk op middelhoog vuur. Voeg wanneer de melk heet is de oplosbare chocolademelk, poedersuiker en pindakaas toe. Roer de pan af en toe door totdat de pindakaas is gesmolten. Giet het brouwsel in twee mokken en klaar! Tip: voeg voor extra romige chocolademelk twee eetlepels melkpoeder toe. Tada!

4. Chocolademelk met Nutella

Op en top winter! Door de Nutella krijgt je warme chocolademelk een heerlijke hazelnootsmaak.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 350 ml melk
  • 45 g Nutella
  • ongezoete slagroom

Zo maak je het

Doe de melk en Nutella in een pan. Breng het mengsel even aan de kook op een middelhoog vuur en roer het door totdat het een glad geheel wordt. Verdeel de chocolademelk over twee mokken. Serveer met slagroom. Tada!

5. Warme chocolademelk met kaneel en chilipoeder

Spice it up! Deze chocolademelk is niet alleen warm van zichzelf, de chilipoeder maakt hem nog eens extra pittig. Een vleugje kaneel maakt het helemaal af. Serveer de chocolademelk met marshmallows.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 420 ml halfvolle melk
  • 65 g ongezoete cacaopoeder
  • 65 g suiker
  • ¼ tl kaneel
  • halve tl ancho chilipoeder
  • snufje zout
  • marshmallows (optioneel)

Zo maak je het

Meng de melk, cacaopoeder, suiker, kaneel, chilipoeder en een snufje zout in een pan. Breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook en wacht tot alles één geheel wordt. Zet het vuur laag wanneer het mengsel kookt en laat het vijf minuten sudderen. Giet de chocolademelk in de mokken en serveer eventueel met marshmallows. Tada!

 

En, welke ga jij maken? Fijne kerstdagen!

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee