Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wanneer kun je het best het vlees kruiden?

Wanneer kun je het best het vlees kruiden?

Thuis & wonen
Wanneer kun je het best het vlees kruiden?

Wanneer kun je nu eigenlijk het best vlees kruiden? Is dat vóór, tijdens of nadat je het vlees bakt? Welk moment is het best voor de smaak, of maakt het helemaal niets uit? Wij zochten het uit!

Vlees kruiden

De conclusie? Er bestaat eigenlijk geen regel. Wel wordt aangeraden het vlees vooraf te kruiden, zodat de kruiden dieper kunnen intrekken en zo kunnen zorgen voor een lekkere krokante korst. Een korstje van kruiden zorgt voor veel smaak. Wat ook goed werkt, is het vlees peperen vóór het bakken. En daarna, als het vlees in de pan rust, nog een beetje zout toevoegen. Zout onttrekt vocht aan het vlees, vandaar dat veel mensen dit pas na afloop doen.

 

Wat heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten en deel je tips!

Lees ook:
Zelf kruidenboter maken
Zo vul je een spuitzak
– Zo haal je eenvoudig mais van een maiskolf

Shoppen is altijd een goed idee