Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je uitgerekend vandaag, maar stiekem veel vaker, een selfie moet maken

Waarom je uitgerekend vandaag, maar stiekem veel vaker, een selfie moet maken

Waarom je uitgerekend vandaag, maar stiekem veel vaker, een selfie moet maken

Het is International Selfie Day. Daarom mag je vandaag onbeschaamd selfies maken en delen. Maar vaker mag natuurlijk ook, want het maken van een selfie is hartstikke goed voor je. 

Lees ook: Geinig: altijd een perfecte selfie met dit telefoonhoesje

Taboe
Er rust een taboe op het maken van selfies. Het wordt zelfs door velen narcistisch gevonden, maar dat is helemaal niet nodig. Door apps als Snapchat en Instagram zijn de selfies ongekend populair en schijnen ze zelfs goed voor je te zijn.

Zelfvertrouwen
Voor velen is het maken van een selfie een boost voor het zelfvertrouwen. Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen tussen de 16 en 25 gemiddeld drie keer per dag een kwartier bezig zijn met het maken van selfies. Gemiddeld zouden we zo’n 150 selfies op onze telefoon of computer bewaren.

Het maken van een selfie houdt ons in controle over de foto en de manier waarop we onszelf naar de rest van de wereld willen presenteren. Dat geeft ons een gevoel van zelfvertrouwen en trots.

Volgens media psycholoog Pamela B. Rutledge is het maken van een selfie of een zelfportret iets van alle tijden. Het draagt bij aan de manier waarop wij onszelf zien.

Inzicht
Wie veel selfies maakt en ze bewaart, zal een hoop over zichzelf te weten komen. Als je terugblikt, zie je de verandering die je doormaakte in stijl bijvoorbeeld. Dus zoek vandaag het perfecte plekje op en schiet een paar selfies. Je bent gewoon bezig met het ontdekken van je identiteit en het vastleggen van memorabele momenten.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: HelloGiggles