Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je bubbels niet in de koelkast moet bewaren

Waarom je bubbels niet in de koelkast moet bewaren

Thuis & wonen
Waarom je bubbels niet in de koelkast moet bewaren

Een flesje cava, prosecco of champagne gaat er deze zomer altijd wel in! Maar dan moet-ie goed gekoeld zijn natuurlijk. Probleem is: koelen kán de kwaliteit van de wijn aantasten… Let op, een lesje!

Lees ook: Deze zomer gaan we massaal aan de Prosecco-calippo

Volgens Marie-Christine Osselin, wine quality manager bij Moët & Chandon, moeten we voorzichtig zijn met het bewaren van mousserende wijnen in de koelkast. Ben je van plan de wijn binnen twee á drie dagen te drinken, dan ligt-ie daar prima gekoeld.

Wil je de wijn later pas drinken, dan moet je ‘m zeker nog niet in de koelkast bewaren. Want als de wijn te lang in de koelkast staat, krimpt de kurk een beetje door de kou. Dat zorgt ervoor dat er meer lucht in de fles kan komen, waardoor de wijn oxideert en van smaak verandert.

De beste manier om mousserende wijnen te koelen, is door ze een kwartier á twintig minuten in een ijsemmer te zetten. Deze emmer vul je voor tweederde met ijs en eenderde met water.

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95! 

Bron: Huffington Post

Shoppen is altijd een goed idee