Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is de reden waarom je pantoffels eigenlijk heel slecht voor je zijn

Dit is de reden waarom je pantoffels eigenlijk heel slecht voor je zijn

Dit is de reden waarom je pantoffels eigenlijk heel slecht voor je zijn

De koukleumen onderons kunnen beamen dat niets zo lekker is als warme voeten. Nu het slechte weer eraan komt worden alle pantoffels uit de kast gehaald. Ontzettend fijn, maar er zit helaas ook een min puntje aan het dragen van pantoffels.

Rughouding

Podotherapeut Nina Ordelman vertelt aan Margiet dat sloffen helemaal niet goed zijn voor je houding. Hoe fijn ze ook zijn en hoe goed ze je voeten ook warm houden, zijn ze helaas erg slecht voor de houding van je rug. “Op pantoffels kun je nooit actief lopen. Daarom sloffen de meeste mensen hier ook op en dat is niet goed voor je houding”, aldus de podotherapeut.

Klachten

Naast een slecht houding zijn sloffen zo gebouwd om op een dempende ondergrond te lopen. Nog een extra gevaar volgens de specialist. “Op een harde ondergrond reageren voeten anders. Omdat je thuis vaak een harde ondergrond hebt, kun je hier lichamelijke klachten van krijgen. Pantoffels bieden namelijk geen stevigheid, maar hiermee loop je wel over een harde ondergrond.”

Lees ook
‘Squid Game’ dé Netflix hit van het moment: leuk, maar wél gevaarlijk voor kinderen

Het dragen van sloffen is echt niet slecht voor iedereen. Je kunt gewoon sloffen blijven dragen als je makkelijke voeten hebt. Heb je snel rugklachten dan raden specialisten het af en kun je thuis beter op schoenen lopen. Kun je echt niet zonder sloffen? Trek ze dan pas aan wanneer je op de bank ligt te chillen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images