Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je van koriander houdt of er juist een hekel aan hebt

Waarom je van koriander houdt of er juist een hekel aan hebt

Waarom je van koriander houdt of er juist een hekel aan hebt

You love it or you hate it: koriander. De een vindt het onmisbaar in de keuken, de ander heeft het idee zeep te eten. Maar waar komt dat verschil vandaan?

Lees ook: 9 struggles die je herkent als je koriander háát

Hekel
Hele Facebookpagina’s worden gewijd aan de haat aan dit kruid. Er wordt zelfs een heuse protestmars georganiseerd. Tegelijkertijd is het voor velen onmisbaar in bij voorkeur Aziatische en Mexicaanse gerechten. Er lijkt ook geen middenweg te zijn met koriander: je houdt ervan of je walgt ervan.

koriander

Genen
Nu blijkt uit onderzoek dat jouw haat of liefde voor koriander alles te maken heeft met je genen. In het wetenschappelijke tijdschrift Nature staat beschreven dat er een verband is tussen onze geur- en smaakreceptoren en het gen dat verantwoordelijk is voor het feit dat sommigen koriander naar zeep vinden smaken. Het gaat hier om gen OR6A12 en wie dit gen twee keer bezit, proeft geen koriander, maar zeep.

Eén op de zes
Uit het onderzoek, waar bijna dertigduizend mensen aan deelnamen, kwam naar voren dat één op de zes de smaak als zeep ervaart. Toen scheikundigen het kruid nader onderzochten, bleek dan ook dat er zes verschillende moleculen in zitten die ook in zeepproducten gebruikt worden. Helemaal niet gek dus!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

bron: Women’s Health