Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je thuis je schoenen uit moet trekken

Waarom je thuis je schoenen uit moet trekken

Waarom je thuis je schoenen uit moet trekken

Zeg eens eerlijk, trek jij altijd je schoenen uit thuis? Of hou je vaak je schoenen aan, omdat je toch zo weer de deur uit moet? Wist je dat je als je je schoenen niet uittrekt, je gezondheid gevaar kan lopen?

Volgens een nieuwe studie komen er maar liefst 421.000 verschillende soorten bacteriën je huis binnen als je je schoenen niet bij de voordeur laat staan. Doctor Kelly Reynolds, een microbioloog en hoogleraar aan de Universiteit van Arizona, verklaarde dit op Huffington Post. “We lopen door zaken als vogelpoep, hondenpoep en bijvoorbeeld ziektekiemen op de vloer van een openbaar toilet. Allemaal bronnen voor E-coli.”

E-coli

E-coli is de meest voorkomende oorzaak van ziekten die verspreidt worden door het dragen van  schoenen binnenshuis. En als je een E-coli vergiftiging oploopt is dat geen pretje. Om dit te voorkomen is het eerste wat je zou moeten doen, je schoenen bij de deur om te ruilen voor een paar comfortabele sloffen. Let er wel op dat je deze alléén in huis draagt en er bijvoorbeeld niet even de hond mee gaat uitlaten.

En wat doe je dan als je visite krijgt? Je kunt ze vragen om ook hun schoenen uit te trekken, of je zet, nat als bij de zwemles, een mandje met blauwe schoenslofjes neer. Wil je je bezoek hier niet mee opzadelen? Maak dan na het bezoek de vloer goed schoon met een antibacterieel schoonmaakmiddel.

Zo kan je weer met een gerust hart je kinderen laten spelen of zelf lekker op de vloer neerploffen voor een avondje Netflix.

Lees ook: