Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je je slaapkamer moet inrichten met natuurlijke kleuren en andere stylingtips

Waarom je je slaapkamer moet inrichten met natuurlijke kleuren en andere stylingtips

Thuis & wonen
Waarom je je slaapkamer moet inrichten met natuurlijke kleuren en andere stylingtips

De manier waarop je huis is ingericht heeft ontzettend veel invloed op je humeur. De Britse stylist Emma Blomfield geeft wat tips om ervoor te zorgen dat jij je thuis helemaal top voelt!

Lees ook: Onmisbare huishoudtips van dames uit de fifties

Ronde vormen
Uit onderzoek van de universiteit van Harvard blijkt dat de vorm van objecten een grote invloed heeft op hoe wij ons voelen. We voelen ons vaak het beste door curvy voorwerpen. Volgens Bloomfield zijn we desondanks wel geneigd om voor strakke vormen te kiezen. Ze adviseert dan ook om wat rondingen aan te brengen door middel van bijvoorbeeld een poef of ronde tafel.

Kies je kleuren
Hoewel kleuren vooral een persoonlijke voorkeur zijn en dat zeker zo moet blijven, is het volgens Bloomfield wel goed om je bewust te zijn van het effect van bepaalde kleuren. In de slaapkamer bijvoorbeeld, waar je tot rust wilt komen, zijn neon kleuren echt een no-go. Kies daar liever voor zachte, neutrale of natuurlijke kleuren.

Maak je bed op
Zoals je moeder vroeger al tegen je zei: ‘Maak je bed op’. Een opgemaakt bed zorgt volgens Bloomfield meteen al voor een beter humeur. Een opgeruimd, straks huis geeft ons meer energie en vermindert stress.

Koop bloemen
Als laatste adviseert Bloomfield om zo vaak als je kunt bloemen te kopen. Bloemen geven je humeur een enorme boost en volgens een onderzoek zou onderling contact binnen een gezin er zelfs beter door worden.

Bron: DailyMail

Shoppen is altijd een goed idee