Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom een appel alleen wassen niet voldoende is

Waarom een appel alleen wassen niet voldoende is

Thuis & wonen
Waarom een appel alleen wassen niet voldoende is

Je denkt dat door het even afspoelen van je appel alle bacteriën wel verdwenen zijn. Maar niets is minder waar. Met alleen water blijven er namelijk nog een hoop pesticiden op je stukje fruit achter.

Lees ook: Dit is het gezondste fruit volgens diëtisten

Vooral bij appels blijven er veel pesticiden achter op de schil. Alleen even kort langs je mouw wrijven is daarom ook zeker niet genoeg. Alhoewel een lage dosis van deze stof niet per se gevaarlijk is, kan de impact op de gezondheid op de lange termijn niet ingeschat worden. Een nieuwe studie van Amerikaanse onderzoekers geeft dan ook een alternatief hiervoor.

Weken
Wil je echt al het ‘gif’ weer van je stukje fruit afkrijgen, dan is de beste methode om de appel een kwartier te laten weken in water met 1 procent zuiveringszout of natriumbicarbonaat. Te veel moeite? Geen paniek, deze aanbevelingen zijn ook vooral gericht op de groente- en fruitindustrie. Wil je toch er zeker van zijn dat jouw appel helemaal ‘schoon’ is? Dan is afspoelen met water of gewoon even laten weken alsnog een goede oplossing. Haal je de schil eraf dan ben je helemaal lekker bezig, maar helaas ben je dan ook alle voedingsstoffen kwijt.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: Shutterstock

 

 

Shoppen is altijd een goed idee