Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom champagne drinken je geheugen verbetert

Waarom champagne drinken je geheugen verbetert

Waarom champagne drinken je geheugen verbetert
Dit is een onderzoekje dat je blij gaat maken! Onderzoek wijst namelijk uit dat het drinken van champagne je geheugen kan verbeteren. Alsof wij nog een excuus nodig hadden om ons te buiten te gaan aan het decadente drankje..
Hoe zit het nu precies?
Volgens wetenschappers kunnen drie glaasjes champagne per dag dementie en de ziekte van Alzheimer mee helpen voorkomen. Een glas bij het ontbijt, bij de lunch en bij het diner dus. Of natuurlijk alle drie achter elkaar in het weekend 😉
Champagne wordt gemaakt van pinot noir en pinot meunier. In deze druifsoorten zit een stofje dat hersenziekten in de kiem smoort en je geheugen zelfs zou verbeteren. Dat klinkt alvast als muziek in onze oren!
champagne

copyright: giphy

Ook de wetenschappers zelf waren verrast door dit nieuws. “De resultaten waren verbluffend, maar wel heel interessant, omdat dit het eerste onderzoek is dat aantoont dat champagne ons geheugen beïnvloedt”, zegt Professor Jeremy Spencer.

Champagne als medicijn

De onderzoekers willen dit nu zo snel mogelijk testen op proefpersonen. De woordvoerder van de Amerikaanse ‘Alzheimer’s Society’ vond de resultaten ‘interessant’. Maar zegt ook: “Er is nog veel meer research over dit onderwerp nodig.”

Wij bieden ons alvast aan als testpanel!

Lees ook:

Bron: Libelle.be