Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Netflix’ meest bizarre docu ooit al gezien? Zó gaat het nu met ‘Tiger King’ Joe Exotic

Netflix’ meest bizarre docu ooit al gezien? Zó gaat het nu met ‘Tiger King’ Joe Exotic

Netflix’ meest bizarre docu ooit al gezien? Zó gaat het nu met ‘Tiger King’ Joe Exotic

De documentaire ‘Tiger King’ staat nu ruim een week op Netflix. Deze gaat over Joe Exotic, een redneck die zijn eigen privé-dierentuin met exotische dieren runt in de Amerikaanse staat Oklahoma. Hoezeer we ook willen uitleggen waar deze bizarre docu over gaat en waarom je ‘m moet kijken, woorden schieten tekort. Kijk maar gewoon, dan skippen we de poging tot uitleg en kunnen we direct door naar de grote hamvraag: waar is Joe Exotic nu?

Mocht je de documentaire nog niet hebben gezien, dan raden we je aan om niet verder te lezen. #spoilersahead

Waar is Joe Exotic nu?

De documentaire, voluit ook wel Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, eindigt met de veroordeling van Joe Exotic. Op 22 januari van dit jaar (2020) is de 57-jarige Joe Exotic veroordeeld tot 22 jaar celstraf. Natuurlijk is Joe Exotic niet zijn echte naam. Voluit heet hij Joseph Maldonado-Passage, ‘exotic’ verwijst naar zijn extravagante persoonlijkheid en zijn liefde voor exotisch dieren.

Tekst gaat verder onder foto.

Veroordeeld voor poging tot moord

Wie het over Joe Exotic heeft, heeft het automatisch over Carole Baskin, ook al zo’n eh, excentriek figuur. De twee dierentuineigenaren voeren al jaren een oorlog. Die oorlog liep zo hoog op, dat Joe Exotic iemand wilde inhuren om Carole Baskin te vermoorden. Hij betaalde een van zijn medewerkers 3000 dollar om de klus te klaren, maar kreeg het niet voor elkaar. De FBI hield Joe op dat moment al een tijdje in de gaten en had nu genoeg bewijs om hem te arresteren en veroordelen. Hoewel Joe sinds september 2018 vastzit en dus 22 jaar moet brommen, blijft hij hameren op zijn onschuld. Volgens hem is hij er ingeluisd door zijn voormalig compagnon Jeff Lowe.

Tekst gaat verder onder foto. 

Lees ook
Een Hollywoodfilm is er niks bij: ‘Tiger King’ is de meest bizarre true crime-docu ooit op Netflix

Waar is Carol Baskin nu?

Carole Baskin leeft dus nog – tot een moordaanslag kwam het niet – en wel in Tampa, Californië. Samen met haar man Howard zet de ‘Mother Teresa of Cats’ zich nog altijd in voor de bescherming van grote katachtigen. In eerdere interviews benadrukte ze dat “het hoofdstuk met Joe Exotic haar niet als persoon definieert”. “Volgens mij was het voor Joe een heel persoonlijke vete, maar voor mij was Joe een van de vele dierenmishandelaars die ik online te kijk zette”, legde ze uit aan Vanity Fair. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: Netflix