Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nieuwe zwangerschap schokt kijkers ‘Waar doen ze het van?’: ‘8 kinderen en elk dubbeltje omdraaien, waarom?’

Nieuwe zwangerschap schokt kijkers ‘Waar doen ze het van?’: ‘8 kinderen en elk dubbeltje omdraaien, waarom?’

Thuis & wonen
Nieuwe zwangerschap schokt kijkers ‘Waar doen ze het van?’: ‘8 kinderen en elk dubbeltje omdraaien, waarom?’

Eén van de spraakmakendste programma’s op de buis is op dit moment ‘Waar doen ze het van?’, waarin vier gezinnen met verschillende inkomens gevolgd worden. Wekelijks valt er een hoop te bespreken op Twitter, waar het woensdagavond met name ging over de familie Geerts. Moeder Annemarie blijkt namelijk zwanger van kindje nummer acht, terwijl rondkomen met zeven kids al iedere maand een giga puzzel is. Kijkers snappen er helemaal niets van.

Negen monden voeden

In Waar doen ze het van? zien we gezinnen voorbijkomen met verschillende inkomens (van bizar hoog tot extreem laag), achtergronden en leefwijzen. De familie Geerts moet het doen met zo’n € 4750,- euro per maand. Dat klinkt best aardig, maar van dat bedrag moeten ze wel negen monden voeden – die van hun zeven kids en henzelf – en da’s iedere maand opnieuw een grote uitdaging. Bij de mededeling dat er een achtste baby op komst is, verslikte menig kijker zich dan ook bijna in een borrelnootje.

‘Nummer acht is op komst’

Annemarie werd maar niet ongesteld en ze voelde zich de laatste tijd erg moe. “Ook smaakte de koffie ’s ochtends niet meer zo”, legt ze uit. Wanneer ze even tijd heeft voor zichzelf komt ze tot een opzienbarende verrassing. “Er is geen twijfel over mogelijk”, zegt ze lachend, terwijl ze de zwangerschapstest laat zien. “Nummer acht is op komst.”

Bijzondere anticonceptiemethode

Hoezo je daar aan begint, als je er al zeven hebt en het financiële plaatje niet helemaal is wat het moet zijn bij deze aantallen kinderen? Nou ja, niet met opzet dus, meent Annemarie. Want die acht kinderen, “dat is ons overkomen”. Ja. Ja. Overkomen… Het is maar net hoe je het bekijkt, want aan anticonceptie doet het stel eigenlijk niet. “We vrijen om de vruchtbare dagen heen.”

Met open mond voor de buis

Kijkers uitten hun verbazing massaal op Twitter. Met name over de bijzondere en dus niet bijstergoed werkende anticonceptiemethode. “Het is ons overkomen. Dat kun je bij één kind zeggen, niet bij acht”, schrijft iemand. Een ander vraagt zich af: “Waarom wil een mens dit? Acht kinderen en ieder dubbeltje omdraaien, waarom?” Ook spreken enkele twitteraars hun verwachting uit het gezin in de toekomst tegen te komen in dat ándere spraakmakende EO-programma: Een Huis Vol.

Lees ook:
‘Waar doen ze het van?’ is voyeuristisch gluren op andermans bankrekeningen: ‘Ze maken er een potje van’

De speling van het… Lot?

De opnames van Waar doen ze het van zijn alweer een tijdje achter de rug en inmiddels is dochter Lot geboren, zo is te zien op instagram. Daarop deelt moeder Annemarie haar persoonlijke verhaal. “De cameraploeg is meegegaan naar onze allereerste echo en we hebben de uitslag van de 20 weken gefilmd. Ik vond het de moeilijkste opname van allemaal. Aan zo’n echo zit namelijk ook het risico dat je slecht nieuws te horen krijgt en bepaalde keuzes moet gaan maken.” Toch hebben Annemarie en Maarten altijd gezegd dat ze een kindje nooit laten weghalen. “We willen het leed wat de artsen voorspellen liever met eigen ogen aanschouwen voordat we een beslissing nemen. Daarom kiezen we bewust bij ieder kind om niet te screenen en alleen de twintig weken echo af te wachten.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanavond is er weer een aflevering van: Waar doen ze het van. Dit keer gaat het over onze zwangerschap van Lot. De camera ploeg is meegegaan naar onze allereerste echo en we hebben de uitslag van de 20 weken gefilmd.  Ik vond het de moeilijkste opname van allemaal. Aan zo’n echo zit namelijk ook het risico dat je slecht nieuws te horen krijgt en bepaalde keuzes moet gaan maken. Een zeer stressvolle periode die we met de zwangerschap van Julia al eens hebben meegemaakt. Wilde ik dat wel op beeld? We hebben altijd gezegd dat we een kindje nooit laten weghalen. Dat we het leed wat de artsen voorspellen liever met eigen ogen willen aanschouwen voordat we een beslissing nemen. Daarom kiezen we bewust bij ieder kind om niet te screenen en alleen de twintig weken echo af te wachten. Misschien was dat ook wel een reden waarom we twijfelde. We waren een beetje bang voor de reacties die het zou opleveren. Bij de vorige zwangerschappen waren die ook niet altijd even subtiel. Als je niet test word er vaak gelijk gewezen op alles wat te maken heeft met bejaard moederschap. En daarna begint een betoog over het leed dat ik mijn andere kinderen aandoe door niet te testen. Nog een kind op mijn leeftijd staat voor vele gelijk aan elk horror scenario wat mensen in hun omgeving hebben meegemaakt. Na lang wikken en wegen besloten we toch de camera ploeg mee te nemen. Het is een proces waar elke zwangere doorheen moet, dus waarom zouden we juist dat niet laten zien. Er is geen goed of fout. 📷@babettevertelt #waardoenzehetvan #julia #grotezus #grotegezinnen #heelveelliefde #grootgezin #lotlouise

Een bericht gedeeld door Annemarie Geerts (@demammavan) op

Bron: Libelle | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee