Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze badkamertrend zorgt voor gemixte gevoelens: ‘Prachtig, maar onhandig’

Deze badkamertrend zorgt voor gemixte gevoelens: ‘Prachtig, maar onhandig’

Deze badkamertrend zorgt voor gemixte gevoelens: ‘Prachtig, maar onhandig’

Een badkamer in de slaapkamer is zo’n ding wat in films goed werkt, maar in de praktijk tamelijk onhandig is. Waar laat je na het badderen je natte voeten? Hoe spoel je je af? En: waar is je privacy?

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad kan een laatste redmiddel zijn als je in een studio woont en een bad móet en zal, maar toch is de trend niet voorbehouden aan de kleinbehuisden. Wie heeft opgelet bij ‘Kopen zonder kijken’ zag onlangs nog in een kolos van een rijtjeshuis in Almere een vrijstaand bad in de slaapkamer voorbij komen. Leuk idee van Bob, en we waarderen zijn romantische inborst, maar in de praktijk voorzien we vooral een heleboel nattigheid.

Ondanks al die praktische bezwaren is het aantal zoekopdrachten naar een vrijstaand bad op Pinterest met de helft toegenomen. Er zijn zelfs 145 procent meer zoekopdrachten naar de term ‘deep soaking tubs’.

Eyecatcher

Voorstanders claimen dat badderen in de slaapkamer veel ontspannender werkt dan in de badkamer. In de badkamer zie je namelijk dat iemand weer niet de toiletbril naar beneden heeft gedaan en lege shampooflessen terugzet. Omdat zo’n vrijstaand bad vaak gemaakt is van luxe materiaal als marmer of gietijzer kan het echt een eyecatcher zijn in de slaapkamer. Romantisch, elegant, je ziet jezelf al helemaal liggen met een glas rode wijn.

Privacy

Tegenstanders zeggen: wil je echt in bad liggen in het zicht van je partner? Wil je niet wat meer privacy? Is het niet vreselijk onhandig met al dat gespetter op plekken die niet ontworpen zijn om tegen vocht te kunnen? Maar dan zie je deze foto’s en denk je toch: ja, ik wil een bad in de slaapkamer. We houden het voorlopig wel bij plaatjes kijken.

 

 

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door R.M.B. (@rmariusb)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure wow | Beeld: Buena Vista Pictures