Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers zetten vraagtekens bij ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘Behoorlijk geregisseerd’

Kijkers zetten vraagtekens bij ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘Behoorlijk geregisseerd’

Kijkers zetten vraagtekens bij ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘Behoorlijk geregisseerd’

Iedere week opnieuw is in ‘Steenrijk, Straatarm’ te zien hoe een vermogend gezin van leven ruilt met een stel dat niet anders kan dan ieder dubbeltje omdraaien. Maar hoe echt is het programma nu eigenlijk? Na het zien van de nieuwste aflevering beginnen fans daar toch sterk aan te twijfelen.

Reacties ‘Steenrijk, Straatarm’

Keer op keer weet Steenrijk, Straatarm weer de nodige tongen los te maken op Twitter. Verbazen de kijkers zich de ene keer over de ‘verwende’ kinderen die in het programma te zien zijn, is het de andere keer de manier waarop het kostbare geld wordt besteed door de gezinnen. Ook woensdagavond ontploft het tijdens de aflevering weer op sociale media.

Luxepoezen

In alweer de zevende aflevering van het vierde seizoen Steenrijk, Straatarm ruilen de vermogende Chiel Harten en zijn vriend Maikel met de familie De Jong uit het Brabantse Bavel. Terwijl de – naar eigen zeggen – ‘luxepoezen’ een weekbudget van maar liefst 1.500 euro hebben, moet het minderbedeelde gezin rondkomen met een bedrag van honderd euro.

Andere kant

Chiel, bekend van SBS-shows Queens of the Jungle en Helden door de Modder VIPS, doet mee aan Steenrijk, Straatarm om ‘de andere kant van de medaille te bekijken’. “We hebben een goed leven, maar wilden ervaren hoe het is om met minder rond te komen”, zegt hij over zijn deelname tegen In de buurt Den Bosch. “Zodoende hebben we de switch gemaakt en hebben we ons huis tijdelijk beschikbaar gesteld voor een minderbedeelde familie.”

Nét verbouwd

Dat huis – dat in het Gelderse Hedel staat – was vlak voor de opnames van Steenrijk, Straatarm volledig verbouwd. Toen de cameraploeg op de stoep stond, zat het behang er net een dag op. “Het huis zag er tiptop uit”, aldus Chiel. “De gastfamilie keek de ogen uit.”

Auditie ‘Paleis voor een Prikkie’

Of het huis er goed uitziet, kan Chiel maar al te goed bepalen. Zelf heeft hij namelijk ook een feilloos gevoel voor styling. Dat laat hij in de uitzending van Steenrijk, Straatarm maar al te graag doorschemeren en kijkers vragen zich dan ook af of hij een verkapte auditie doet voor Paleis voor een Prikkie.

Chiel vergeleken met Martien

Niet alleen zien kijkers van Steenrijk, Straatarm deze aflevering een link met Paleis voor een Prikkie, óók Martien Meiland wordt aangehaald. Chiel lijkt volgens fans namelijk behoorlijk op de flamboyante kasteelheer in zijn doen en laten.

Lees ook
Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ verbazen zich over ‘verwende kinderen’ én afdingen in de supermarkt

‘Steenrijk, Straatarm’ geregisseerd?

Maar de vraag die woensdagavond domineert, is of Steenrijk, Straatarm wel zo’n echt programma is. Kijkers vermoeden dat de boel “een beetje geregiseerd” is en het valt hen op dat veel elementen wekelijks weer terugkeren. “Ik haak af”, aldus een twitteraar. Een ander schrijft: “Het komt té gemaakt over. Jammer.”

Heb je een aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still