Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze vraag moet je altijd stellen op het einde van je sollicitatie!

Déze vraag moet je altijd stellen op het einde van je sollicitatie!

Déze vraag moet je altijd stellen op het einde van je sollicitatie!

Sollicitatiegesprekken moeten altijd een tweerichtingsverkeer zijn waarbij zowel kandidaat als werkgever uitzoeken of het een perfecte match is. De beste manier om dit te doen, is vragen stellen. De juiste vragen!

Carrière-experts Katharine S. Brooks en Lynn Taylor zeggen dat de vragen die je stelt afhangen van het bedrijf en de job waarvoor je solliciteert, maar ze zijn het er wel over eens dat er 1 vraag is die je ALTIJD moet stellen.

Welke kwaliteiten heeft een kandidaat nodig om deze job succesvol te kunnen uitvoeren?

Deze vraag geeft je informatie over de job vanuit het standpunt van de interviewer en het bedrijf zelf.  In het antwoord zullen ze waarschijnlijk dieper ingaan op de specifieke vaardigheden die ze zoeken, de prioriteiten van de job en de bedrijfscultuur. In feite vertellen ze je eigenlijk hoe je jezelf moet verkopen om in aanmerking te komen voor de job. Zulke belangrijke informatie vind je nu eenmaal niet snel op het internet.

Het is belangrijk om te onthouden dat je de meeste uren die je wakker bent, zal spenderen op je werk en dat je dus op zoek bent naar een positie die je zal uitdagen, motiveren en belonen. Met elke vraag die je stelt, moet je dus proberen om zoveel mogelijk informatie te ontvangen. Niet enkel over het werk zelf, maar ook over de manier van werken en de cultuur van het bedrijf. Het hebben van een goede chemie met je baas en collega’s, is vaak al een troef voor de job zelf. En door bovenstaande vraag te stellen, kan je dit op voorhand al uitzoeken.

Lees ook:

Bron: Business Insider