Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze veel voorkomende keukenfouten maak jij zéker ook

Deze veel voorkomende keukenfouten maak jij zéker ook

Thuis & wonen
Deze veel voorkomende keukenfouten maak jij zéker ook

Koken: voor de één is het lekker ontspannen om een hele middag uit de trekken voor een boeuf bourguignon, voor de ander is het een hels karwei om ook maar een kaasomelet zonder zwartgeblakerde bodem te serveren. Toch maakt zelfs de eerste categorie vaak nog deze fouten. 

Lees en leer (en bestel daarna lekker een afhaalpizza – het is weekend!):

1686910gordon

 

Je voegt de knoflook te snel toe

Weinig mensen weten dat je knoflook pas als één van de laatste ingrediënten toe moet voegen, omdat het heel snel kan verbranden. Zeker als je het goedje toe wil voegen aan bijvoorbeeld vlees dat je op hoog vuur aan het bakken bent.

knoflook

Je laat je vlees niet rusten voor je het eet

Natuurlijk, je wil direct aanvallen als je zo’n heerlijk ruikend stukje vlees uit de pan vist, maar het is toch de moeite om even te wachten. Door het vlees even te laten liggen, kunnen de sappen van het vlees zich opnieuw verspreiden (die zitten door het bakken voornamelijk in het middelste deel) en is elk hapje even mals. Bijkomend voordeel: tijdens het rusten heb jij mooi de tijd om een glaasje wijn in te schenken.

meat

Je gebruikt je pan met anti-aanbaklaag voor alles

Deze pannen kan je het beste gebruiken voor eieren, pannenkoeken of wentelteefjes. Voor groente, vis of vlees kan je de pan wel gebruiken, maar je moet in de gaten houden dat ze (door de anti-aanbaklaag) niet zo heet worden als normale pannen. Zeker bij vlees- en visgerechten kan de hitte cruciaal zijn.

Je legt koud vlees in een hete pan

Als je vlees eerst op kamertemperatuur laat komen, is het makkelijker om het gelijkmatig te bakken. Zo vermijd je een krokante (lees: aangebrande) buitenkant, terwijl de binnenkant juist nog niet helemaal gaar is.

koken3

Je gebruikt extra vierge olijfolie in te bakken

Gewone olijfolie is prima, maar met extra vierge moet je een beetje oppassen. Als je deze namelijk te lang verhit, komen er schadelijke stoffen vrij. Hou het dus bij gewone olijfolie en gebruik de extra vierge lekker over de sla.

 

 

 

Lees ook:

Bron: Buzzfeed

Shoppen is altijd een goed idee