Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze veelvoorkomende keukenfouten maak jij waarschijnlijk ook tijdens het koken

Deze veelvoorkomende keukenfouten maak jij waarschijnlijk ook tijdens het koken

Deze veelvoorkomende keukenfouten maak jij waarschijnlijk ook tijdens het koken

Koken: voor de één is het lekker ontspannen om een hele middag uit de trekken voor een boeuf bourguignon, voor de ander is het een hels karwei om ook maar een kaasomelet zonder zwartgeblakerde bodem te serveren. Toch maakt zelfs de eerste categorie vaak nog deze keukenfouten. 

Je voegt de knoflook te snel toe

Weinig mensen weten dat je knoflook pas als één van de laatste ingrediënten toe moet voegen, omdat het heel snel kan verbranden. Zeker als je het goedje toe wil voegen aan bijvoorbeeld vlees dat je op hoog vuur aan het bakken bent.

Je laat je vlees niet rusten voor je het eet

Natuurlijk, je wil direct aanvallen als je zo’n heerlijk ruikend stukje vlees uit de pan vist, maar het is toch de moeite om even te wachten. Door het vlees even te laten liggen, kunnen de sappen van het vlees zich opnieuw verspreiden (die zitten door het bakken voornamelijk in het middelste deel) en is elk hapje even mals. Bijkomend voordeel: tijdens het rusten heb jij mooi de tijd om een glaasje wijn in te schenken.

Je gebruikt je pan met anti-aanbaklaag voor alles

Deze pannen kan je het beste gebruiken voor eieren, pannenkoeken of wentelteefjes. Voor groente, vis of vlees kan je de pan wel gebruiken, maar je moet in de gaten houden dat ze (door de anti-aanbaklaag) niet zo heet worden als normale pannen. Zeker bij vlees- en visgerechten kan de hitte cruciaal zijn.

Lees ook
Handig om te weten: deze 8 dingen kun je gewoon in de vaatwasser doen

Je legt koud vlees in een hete pan

Als je vlees eerst op kamertemperatuur laat komen, is het makkelijker om het gelijkmatig te bakken. Zo vermijd je een krokante (lees: aangebrande) buitenkant, terwijl de binnenkant juist nog niet helemaal gaar is.

Je gebruikt extra vierge olijfolie in te bakken

Gewone olijfolie is prima, maar met extra vierge moet je een beetje oppassen. Als je deze namelijk te lang verhit, komen er schadelijke stoffen vrij. Hou het dus bij gewone olijfolie en gebruik de extra vierge lekker over de sla.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Buzzfeed | beeld: GettyImages