Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo voorkom je de post-vakantieblues

Zo voorkom je de post-vakantieblues

Zo voorkom je de post-vakantieblues

Voorkom die vervelende post-vakantieblues door een paar simpele acties.


Misschien ben je net terug van je vakantie of misschien zit het er al lang op. Hoe het ook zij, je merkt dat je vrolijke, zorgeloze vakantiegevoel inmiddels alweer zo goed als verdwenen is. Je bent wat chagrijnig, kunt wel wat energie gebruiken en mist de opgewektheid waar je normaal wél over beschikt…

Mocht je hier mee te maken hebben, dan heb je misschien wel last van de post-vakantieblues. Als je weer terug wilt naar vrolijk, energiek en gemotiveerd, doe dan eens iets met deze tips!

Maak plannen

Verander je post-vakantiedepressie in pre-vakantiepret! Het kan zijn dat je pas volgend jaar weer op vakantie gaat, maar bedenk vast wat jouw nieuwe vakantiebestemming gaat worden. Vroeg boeken is niet per se nodig, bekijk op internet wat informatie en mooie beelden van je land naar keuze. Lekker wegdromen en plannen maken is precies wat je nodig hebt. Treur niet bij wat is geweest, maar verheug je op wat nog komt!

Toerist in eigen land

Als je het écht niet meer kunt houden, knijp er dan even tussenuit in eigen land. Hang de toerist uit en ga eens op onderzoek in steden die je al vaker hebt bezocht, zoals Amsterdam. Er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Geen geldzorgen

Ben je net terug van vakantie en heb je in al je enthousiasme meer uitgegeven dan de bedoeling was? De ultieme manier om geldzorgen te voorkomen is simpelweg: sparen! Koop een leuke spaarpot en gooi er elke week wat geld in dat je wel kunt missen. Zo spaar je voor een weekje weg naar de Canarische eilanden of een sportieve wintersport in februari om de winterdip te ontwijken. Bovendien geeft sparen je een gevoel van voldoening. Ideaal toch?

Creatieve herinneringen

Het wil ook wel eens helpen om de herinneringen aan je vakantie om te zetten in iets creatiefs. Wat dacht je van een mooi plakboek? Of een schilderij maken van je favoriete foto? Een ander leuk idee is om je vrienden erbij te betrekken. Nodig hen uit voor een themafeestje in het kader van jouw vakantieland, inclusief snacks uit dat land, toepasselijke muziek, een lekker drankje en gezelligheid.

Wat doe jij om de vakantieblues te boven te komen?