Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Voor Hetzelfde Geld’ snappen niks van Amsterdams stel: ‘In wat voor cocon leven die mensen?’

Kijkers ‘Voor Hetzelfde Geld’ snappen niks van Amsterdams stel: ‘In wat voor cocon leven die mensen?’

Kijkers ‘Voor Hetzelfde Geld’ snappen niks van Amsterdams stel: ‘In wat voor cocon leven die mensen?’

Huizen kijken op Funda, home-makeovers bingen, binnengluren bij BN’ers… Het zijn guilty pleasures waar een groot deel van Nederland fan van is. Dat Natasja Froger terug is met haar programma ‘Voor Hetzelfde Geld?!’ vinden wij dan ook puur genieten. Twitteraars met een televisie overigens ook: over de uitzending van afgelopen maandag raken ze namelijk niet uitgepraat en de tweets zijn bijna nog vermakelijker dan het programma zelf.

Van stad naar dorp

Natasja begeleidt ook in dit tweede seizoen weer mensen die het verruilen van de stad voor meer ruimte voor minder geld serieus overwegen, maar die het nog net even te spannend vinden zelf die sprong te wagen. Ze worden geblinddoekt en krijgen in één dag drie woningen door het hele land te zien, waarvan ze geen idee hebben waar die staan. In één van de drie mogen ze een week lang proefwonen, waarna ze moeten beslissen of ze de stap gaan zetten, of hun knusse woning en het stadsleven toch nog niet kunnen missen.

Knus, maar krap

In de aflevering van maandag was het de beurt aan Kiki en Geert-Jan, die samen met hun zoontje Willem op zestig vierkante meter in de Amsterdamse pijp wonen. De buurt met veel leuke winkels en horeca vinden ze heerlijk, maar hun appartement wordt langzaamaan te krap. Vanwege de coronacrisis werken ze beide vanuit huis, maar daar is eigenlijk geen plek voor. Ze reizen daarom heen en weer naar hun ouders in Gelderland om te kunnen werken. Op tijd weer naar huis gaan is dan wel van belang: “We moeten echt zeggen op zondag als we bij onze ouders zijn: we moeten gaan, want anders heb je geen parkeerplaats.”

Lees ook
Lekker overzicht: wanneer ál je favo tv-programma’s terugkeren na de zomerstop

Andere planeet

Qua budget lijken de mogelijkheden buiten de stad eindeloos: het jonge stel laat weten zo’n zes ton te kunnen uitgeven aan een nieuwe stek. Daar kunnen Natasja en haar team wel wat mee en dus toeren ze met de jonge ouders naar drie plekken tussen Amsterdam en hun ouders in. Het stel gaat uiteindelijk proefwonen in het pittoreske Nigtevecht, met 25 minuten rijden de dichtstbijzijnde optie voor de ‘Amsterdammers’. Het blijkt een compleet andere wereld voor het stel, dat in de oorsprong dus niet eens Amsterdams is, maar uit de provincie komt. Je begrijpt: daar heeft twitterend Nederland van alles over te zeggen:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tenslotte oppert JC nog even een geinig conceptje voor een volgend seizoen #omtegieren

Bron: Libelle | Beeld: Still