Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > OMG: man vindt vogelspin in bakje druiven van Albert Heijn (en doet er dít mee)

OMG: man vindt vogelspin in bakje druiven van Albert Heijn (en doet er dít mee)

OMG: man vindt vogelspin in bakje druiven van Albert Heijn (en doet er dít mee)

Een vogelspin in een bakje pitloze druiven uit Chili. Bij Albert Heijn maakten ze dat nog nooit mee, maar zaterdag gebeurde het dan toch. Arnhemmer Bart van den Akker schrok zich een ongeluk, zegt hij tegen ‘De Gelderlander’.

‘Enorme vogelspin’

“Afgelopen vrijdag kocht mijn vrouw een bakje druiven bij de Albert Heijn in winkelcentrum Kronenburg. Zaterdagochtend pak ik dat bakje uit de koelkast en haal er een trosje druiven uit om deze aan mijn zoon te geven. Niks bijzonders. Later die dag wilde ik er nog nog een trosje uit halen. Toen zag ik die enorme vogelspin. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk.”

Helemaal in shock

Een tijdje liet Van den Akker het bakje staan, totaal uit het lood geslagen. “Ik wist niet goed wat ik moest doen.” Plots schoot hem te binnen dat zijn buurman verstand van dieren had en dus won hij daar advies in. De ‘gelukkige’ vinder kwam daarna tot een verrassend besluit: hij en zijn vrouw Chantal besloten het dier te houden. #omgkots

Gezellig warm plekje

Van den Akker heeft bij een reptielenwinkel, die speciaal voor hem de deuren opende op zondag, de benodigde spullen gekocht. “We gaan het terrarium verder inrichten om het hem naar zijn zin te maken. Met een lampje voor de warmte en krekels als voeding”, laat de buurman weten aan de krant. Chantal geeft wel toe het dier eng te blijven vinden, “maar mijn man is helemaal blij”.

Lees ook
Spotify komt met een lijst met muziek speciaal voor je huisdier

Frisse trip

De pitloze druiven komen uit de omgeving van de Atacama, een woestijn in het noorden van Chili. Het kan daar ‘s nachts vriezen, wat zou kunnen verklaren hoe het dier de reis in een gekoelde zeecontainer heeft overleefd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, De Gelderlander | Beeld: iStock