Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Voegen schoonmaken in de badkamer

Voegen schoonmaken in de badkamer

Voegen schoonmaken in de badkamer

Een blinkende en glanzende badkamer? Vergeet dan niet om ook de tegelvoegen eens onder de loep te nemen. Sopje, handschoenen en tandenborstel bij de hand? Aan de slag!

Wist je dat voegen bestaan uit water, zand en cement? Voegen zorgen ervoor dat de tegels op hun plek blijven. Soms is het lastig om voegen netjes schoon en wit te houden, omdat ze viezigheid en vocht aantrekken.

Voegen schoonmaken

  • Badkamertegels kun je het beste schoonmaken met schoonmaakazijn, niet met allesreiniger. Allesreiniger zorgt voor een vetlaagje op de tegels en dat laagje trekt steeds viezigheid aan. Hierdoor blijf je dus poetsen. Schoonmaakazijn is super voor het schoonmaken van de tegels én de voegen. Schoonmaakazijn laat een flinterdun laagje achter op de tegels waardoor kalkaanslag minder kans krijgt. Bovendien werkt azijn ook perfect tegen schimmel.
  • Om de badkamer en haar voegen schoon te houden is goede ventilatie het allerbelangrijkste. Douche daarom met de deur of het raam open.
  • Is het borsteltje op je elektrische tandenborstel toe aan vervanging? Gooi het dan niet weg! Met dit borsteltje kun je uitstekend bij de moeilijk bereikbare plekjes in de badkamer, om aanslag te verwijderen.

Voegen onderhouden

Bij voegen in de keuken is het heel simpel. Als je knoeit, ruim het dan meteen op met een vochtig doekje. Zo krijgt een spetter wijn, olijfolie of tomatensoep geen kans om een vlek te veroorzaken. Ook droge dingen als koffiedik kunnen voor vlekken zorgen. Je kunt ze daarom het beste maar meteen wegvegen.

In de badkamer kun je een ruitenwisser hangen. Zo veeg je na iedere douchebeurt de tegels droog.

Voegen vervangen

Beginnen er scheurtjes te ontstaan? Dit wordt na verloop van tijd alleen maar erger, door het vocht dat erin komt. Het vervangen van je voegen is dan echt de moeite waard. Het maakt het schoonmaken makkelijker en het voorkomt dat er schimmel ontstaat.

 

Maak jij de voegen regelmatig schoon? Zo ja, op welke manier? Laat het Flair weten in een reactie onder het artikel. 

Lees ook: Badkamer schoonmaken, het stappenplan!