Je bent hier: Home > Thuis > Ontbijtrecept waarmee je de harten van je kids steelt

Ontbijtrecept waarmee je de harten van je kids steelt

Thuis
Ontbijtrecept waarmee je de harten van je kids steelt

Maak jij met je gezin van de ochtend graag een feestje? Daar hoort ook een passend ontbijt bij. Laat die boterham met kaas eens achterwege en bak deze lekkere dadel-notenontbijttaart!

Taart hoeft niet per se ongezond te zijn. Sterker nog, dit baksel is best verantwoord, mede dankzij de (ongebrande) noten, kokosolie en havermout. Havermout is 100% volkoren en een bron van vezels, belangrijke vitamines en mineralen en ook nog eens een bron van eiwitten. Eigenlijk vallen alle ingrediënten in deze taart eigenlijk onder het mom ‘gezond’. Hij vult bovendien heel goed, dus hij doet prima dienst als ontbijt. Wedden dat deze taart nog véél vaker gebakken gaat worden?

Dit heb je nodig!

  • 120 gram dadels zonder pit
  • 60 gram rauwe (dus ongebrande) cashewnoten (deze vind je vaak bij de Turkse supermarkt)
  • 75 gram geraspte kokos (3/4 kop)
  • 60 gram Quaker Havermout Muesli Noten
  • 2 el vloeibare honing of agavesiroop
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el hennepzaad
  • 1/4 tl zout
  • handje hazelnootjes.

En zo maak je het!

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en draai alles fijn. Het blijft een redelijk losse structuur, maar als je er met je vingers in knijpt, moet het een beetje aan elkaar blijven plakken.
2. Bekleed een ringvorm van maximaal 20 cm doorsnede met een stuk bakpapier en stort het mengsel erin. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en laat een paar uur (twee uur is in principe genoeg) opstijven in de koelkast.
3. Bewaar de taart in de koelkast, dan blijft hij mooi stevig!

En opeten maar! Ook een ideaal ontbijt voor de haastige ochtendtypes, want je kunt de dadel-notentaart in het weekend bakken en vervolgens in porties verdelen. Heb je wat over? Dat kun je als traktatie gebruiken.

Dit artikel is in samenwerking met Quaker tot stand gekomen.