Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Voedselvergiftiging voorkomen? Was dít item dan iedere dag

Voedselvergiftiging voorkomen? Was dít item dan iedere dag

Voedselvergiftiging voorkomen? Was dít item dan iedere dag

Een buikgriep of voedselvergiftiging kun je zomaar oplopen. De meest voorkomende oorzaak hiervan is besmetting met het zogenaamde rotavirus of norovirus, of het eten van een product dat niet goed meer is. De niet zo smakelijke klachten kennen we maar al te goed, maar wist je dat je de kans erop door een simpele dagelijkse handeling flínk kunt verminderen?

Kleine wasjes, grote wasjes

Ralitsa Prodanova, schoonmaakexpert bij schoonmaakbedrijf Fantastic Services, vertelt aan website Woman and Home dat je hiervoor simpelweg iets meer wasjes moet draaien. Daar word je misschien niet direct blij van – want die wasmand stroomt nú al over – maar als je daardoor misselijkheid, diaree en andere narigheid kunt voorkomen is de keuze snel gemaakt, non?

Ziektekiemen

Prodanova stelt dat het belangrijk is om je theedoek iedere dag te wassen. Ja, echt íedere dag. Ze verklaart: “Theedoeken zijn de perfecte broeiplek voor ziektekiemen. Ze zijn vaak vochtig en warm door eerder gebruik, waardoor bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen.”

Lees ook:

Waarschijnlijk sneller dan je denkt: hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

Kruisbesmetting

Dagelijks een frisse theedoek kan dit voorkomen. Doe je dit niet? Dan heb je kans om al deze bacteriën binnen te krijgen waneer je de theedoek gebruikt. “Omdat ze in contact komen met allerlei soorten oppervlakken – van je vuile handen tot een vies oppervlak – moet je heel voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt”, vervolgt Prodanova.

Routine

Dus probeer er een routine van te maken om ‘s avonds na het doen van de afwas je gebruikte theedoek direct in de wasmand te gooien. Was het exemplaar op zestig graden, en de kans dat ze onverhoopt een voedselvergiftiging of buikgriep te pakken hebt is  een stuk kleiner.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Woman and home | Beeld: Getty