Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Manieren om vlees te bereiden

Manieren om vlees te bereiden

Thuis & wonen
Manieren om vlees te bereiden

Bereid je stukje vlees eens op deze manier. Erg lekker en ook een feestje voor het oog! Chefs, ready? Go!

Bladerdeeg

Bereid het vlees in een pakketje van bladerdeeg. Jummie! Dit wordt ook wel Beef Wellington genoemd, een echte kerstklassieker. Dep het stukje vlees droog met keukenpapier, doe een klontje boter in een pan en laat de pan flink heet worden. Braad het vlees nu kort aan beide kanten. Dan uit de pan en laat afkoelen. Daarna het stuk vlees inwrijven met mosterd en peper en zout, of andere kruiden die jij lekker vindt. Leg plakjes bladerdeeg in het midden van de bakplaat, hierop gaat het vlees en dan kun je het ’inpakken’. Maak er een pakketje van. Houd je deeg over? Dit kun je eraf snijden met een mesje. Laat het een half uurtje rusten nu de oven nog uit staat. Daarna zet je de oven aan op 180 graden. Binnen 25 minuten bak je jouw Beef Wellington goudbruin.

Sesamzaadjes

Vlees in combinatie met sesamzaadjes? Super lekker! Mix wat sesamzaadjes met zout en peper en rol hier het vlees doorheen. Even kort bakken in een droge pan op hoog vuur, om vervolgens in stukjes te snijden. Ook lekker door een salade!

Kruiden

Net als met de sesamzaadjes hierboven, maak je een mix van al jouw favoriete kruiden in een kommetje, om het vlees in te rollen. Bak het in een hete pan met een beetje boter en wat olijfolie, dan even laten rusten op het aanrecht en… Bon appétit!

Lees ook:

Bron

Shoppen is altijd een goed idee