Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Van ‘Wie is de Mol?’ naar de Vlaamse versie van het programma: zó schokkend was de eerste aflevering

Van ‘Wie is de Mol?’ naar de Vlaamse versie van het programma: zó schokkend was de eerste aflevering

Thuis & wonen
Van ‘Wie is de Mol?’ naar de Vlaamse versie van het programma: zó schokkend was de eerste aflevering

Ondanks de afgelaste livefinale van ‘Wie is de Mol?’ in verband met het coronavirus komen we er vanavond eindelijk achter wie de fraudeur (of zijn het er twee?) van het jubileumseizoen is. En van de Nederlandse editie van het programma rollen we zo in de Vlaamse versie, die afgelopen zondag van start is gegaan met een schokkende opening. Want wat zou jij over hebben voor een vrijstelling? 

Let op: spoilers!

De kandidaten staan namelijk meteen al oog in oog met dé Mol, voordat het programma überhaupt officieel begonnen is. En dan krijgen ze een behoorlijk dilemma voorgelegd. De eerste aflevering naar huis, dat wil natuurlijk niemand. Maar hoeveel geld heb je over voor een vrijstelling?

Schokkende opening ‘De Mol’

Wetende wat ze hierin geboden hebben, gaan de deelnemers de eerste opdracht in. Iedereen zit vastgebonden en de enige die hen kan bevrijden is Gilles. Anders dan in ons eigen kikkerlandje is het niet een groot raadsel wat er moet gebeuren, maar het doel is simpel: zorg dat alle kandidaten uiteindelijk op de groepsfoto staan door een bepaalde berg te bereiken. Hoewel wat angst overwonnen moet worden bij het abseilen, lukt het en lijken ze vijfduizend euro verdiend te hebben. Maar niks is minder waar: er is meer dan tienduizend euro geboden voor de eerste vrijstelling. Ai, domper. Maar wel een schokkende opening voor de Mol.

Lees ook
‘WIDM’-fans weten na terugdraaien stemvervorming 100% zeker wie de Mol is

Geld verdienen

Toch is er nog geen reden tot paniek: de kandidaten kunnen in totaal honderdduizend euro winnen. Of ja, min die tienduizend nu dus. In de volgende opdracht moeten zeven kandidaten zien te overleven op een band achter een bootje. Twee anderen moeten in de lucht vragen goed zien te beantwoorden. Geven ze een fout antwoord, dan zal de snelheid van de ‘aquaspeed’ verhoogd worden. Uiteindelijk weten ze iedereen aan land te krijgen en is er weer cash in de pot.

Plottwist

En hoewel ze in het begin al meteen rechtstreeks in onderhandeling gingen met de Mol, is er op het einde misschien nog wel dé plottwist der plottwisten. In een kist zit namelijk de naam van dé Mol. Maar ja, ga je dit kistje openmaken? En wat zijn de gevolgen als je het doet? Zo. veel. vragen. Wij zitten volgende week in ieder geval weer klaar voor onze nieuwe Vlaamse vrienden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee