Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vislucht in de keuken, zo kom je er vanaf!

Vislucht in de keuken, zo kom je er vanaf!

Vislucht in de keuken, zo kom je er vanaf!

Stinkt de oven naar gebakken vis? Soppen is gelukkig niet nodig. Met dit handige trucje is de geur zo verdwenen en ruikt de keuken zelfs heerlijk naar een banketbakkerij.

Vanillesuiker

Verwarm de oven op 180°C en strooi een zakje vanillesuiker op de boden van de oven. Laat de suiker vijf minuten liggen. De vislucht verdwijnt razendsnel en de keuken ruikt heerlijk zoet naar gebak of ander lekkers uit een bakkerij.

Tips tegen vieze kookluchtjes

Soms kunnen de heerlijkste gerechten zorgen voor een penetrante geur die maar niet verdwijnt. Wat te doen? Met deze tips voorkom je dat nare luchtjes soswieso ontstaan.

  • Ruim restjes voedsel goed op, door ze weg te gooien of bijvoorbeeld in te vriezen. Zo voorkom je dat de geur zich verspreidt.
  • Was borden na het tafelen direct af. Heb je hier geen tijd voor, omdat je veel eters hebt uitgenodigd bijvoorbeeld? Laat de borden en het bestek dan weken in een sopje. Let op dat er geen restjes eten in de gootsteen blijven liggen, ook dat kan een ongewenste geur verspreiden.
  • Maak het fornuis schoon. Als je vet niet snel verwijdert, zal de geur alleen maar sterker worden. Vergeet ook niet de afzuigkap af te nemen.
  • Breng de vuilniszak naar buiten. Want vaak is het de afvalbak in de keuken die voor vieze geurtjes zorgt. Tip: leg op de bodem een verfrommelde krant, frisse citroendoekjes of kattenbakvulling. Dit zorgt ervoor dat vieze geuren geabsorbeerd worden.
  • Ventileer je huis goed. Zet de ramen in de keuken open en de afzuigkap aan. Dit zorgt ervoor dat de lucht meteen wegtrekt.
  • Zet een bak koffie. Koffiebonen malen is een makkelijke manier om je huis aangenaam te laten ruiken, net als het bakken van een appeltaart. Dit elimineert de ongewenste kookluchtjes en je hebt ook nog iets lekkers op tafel staan.

Wat is jouw tip voor vieze kookluchtjes?

Lees ook: Zo verwijder je gourmetlucht!